nieuws

'Nieuwkomers’ van start bij TV Oost

Dinsdag 23 juni is bij TV Oost de eerste aflevering te zien van ‘Nieuwkomers’, een 13-delige serie portretten van regio-immigranten.
Centraal staan mensen die zich in Overijssel hebben gevestigd vanwege hun werk, de liefde, de natuur of om terug te keren naar hun wortels. De verhalen van deze nieuwkomers schetsen een interessant beeld van de Overijsselse samenleving. Want aanpassen aan de lokale cultuur en gewoonten blijkt niet altijd makkelijk te zijn. Programmamaker Esther Rikken sprak bijvoorbeeld met mensen die vanuit de Randstad naar Overijssel kwamen en niet goed op de hoogte waren van begrippen als ‘naoberschap’ en plaatselijke tradities. En dat kan leiden tot ongemakkelijke situaties…
In de eerste aflevering van ‘Nieuwkomers’ speelt die problematiek nog geen rol. Esther gaat op bezoek bij Daniël en Tineke te Vaarwerk en hun kinderen, die in 2007 de Noordoostpolder verlieten om een minicamping op te zetten in de omgeving van Kuinre. Daarmee ging voor het echtpaar een langgekoesterde wens in vervulling, al betekende het wel dat hun leven een compleet nieuwe invulling heeft gekregen. De camping ‘Schotererf’ met tien staanplaatsen, de boerderij, de dieren en natuurlijk het gezin vragen veel aandacht. Om hun inkomen op peil te houden, hebben Daniël en Tineke hun baan aangehouden. Ondanks de drukte zijn ze erg blij met hun nieuwe bestaan. Het buitenleven bevalt prima en de kinderen groeien op in een ongedwongen en veilige omgeving.
‘Nieuwkomers’ is vanaf 23 juni elke dinsdag te zien bij TV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Op zondag is er een herhaling om 16.40 en 19.40 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.