nieuws

Champagne Dessert

Vrijdag 19 juni wordt in 'Goeiemorgen Overijssel' alvast geproefd van een overheerlijk Champagne Dessert!

Ingredienten (4 pers.)


- 3 1/2 dl champagne
- 75 gr suiker
- 30 gr custardpoeder
- 75 gr eidooiers
- 50 gr suiker
- 6 blaadjes gelantine
- 5 dl slagroom
- rood fruit voor garnering (aardbei, rode bes, framboos)

Bereiding


Kook 3 dl champagne samen met 75 gr suiker(let op: in een grote pan want de champagne gaat bruisen). Meng de overige 1/2 dl champagne met de custardpoeder en giet dit al roerende bij de kokende champagne laat dit 2 minuten doorkoken tot het zetmeel gaart. Klop de eidooiers met de 50 gr suiker los. Roer dit door het gekookte champagne mengsel. Laat het mengsel van champagne en eidooier rustig afkoelen. Week de blaadjes gelantine in ruim koud water tot je ze kunt uitknijpen en verwarm dit met een klein beetje water tot het is opgelost.
Roer de gelantine door het afgekoelde mengsel van champagne en eidooier. Klop de slagroom lobbig(tot yoghurtdikte) en spatel deze door het mengsel. Spuit de champagnemousse in champagneglazen en garneer met rood fruit en strooi er als laatste wat poedersuiker over.

EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.