Vierdaagse Nijmegen 2009

Vrijdag 19 juni: leuke dingen onderweg!

Een verkeersbord tussen Rossum en Weerselo
Een verkeersbord tussen Rossum en Weerselo
Eerst even een kort medisch bulletin. De officiële diagnose luidt: gekneusde rib. De huisarts heeft het officieel bevestigd. Staat volgens hem een week of zes voor en ik moet rustig doen. Het lopen loopt geen gevaar.
Tot zover het verhaal over de zere ribbenkast. Het gaat de ene dag beter dan de andere, maar ik loop er niet minder om. Afgelopen dinsdag 2½ uur gelopen en ook gisteren in die tijd vijftien kilometer afgelegd. Bij die laatste route kwam ik onderweg ergens tussen Rossum en Weerselo bijgaand verkeersbord tegen. En dat wilde ik u natuurlijk niet onthouden. Het is me overigens niet duidelijk in hoeverre vrouwen zich hier aan moeten houden en in welke mate de politie naleving ervan controleert.
Komend weekend staat weer een tocht van 40 kilometer op het programma. Mijn geliefde echtgenote zou vandaag op de computer een route van die lengte bij elkaar knutselen via fietsknooppunten. Maar ik hoorde vanmorgen dat komend weekend de Bos en Essentocht in Reutum op het programma staat. Dat laat ik natuurlijk niet voorbij gaan en daar zal ik me dan ook op zaterdag- of zondagochtend melden voor de 40. Want ik weet dat het daar in de buurt mooi is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.