Programmanieuws

‘Tukkers on Tour’ bij TV Oost

De Tour de France, 's werelds belangrijkste wielerronde, heeft dit jaar een opvallend Overijssels tintje.
Dat heeft alles te maken met de deelname van wielerploeg Skil-Shimano, die haar thuisbasis heeft in Wierden. Dankzij een verrassende uitnodiging van Tourorganisator ASO verschijnt ploegleider Rudie Kemna uit Deurningen op zaterdag 4 juli met negen renners aan de start van de 96e Ronde van Frankrijk. Het TV Oost programma Sport op Vrijdag brengt de voorbereidingen van Skil-Shimano in beeld met de tweedelige reportage ‘Tukkers on Tour’.
Voor zover het de Overijsselse renners betreft, is alleen Albert Timmer uit Gramsbergen op dit moment zeker van deelname aan de Tour. Tom Veelers uit Ootmarsum hoort pas op maandag 29 juni of hij bij de proloog in Monaco aan de start zal verschijnen. In ‘Tukkers on Tour’ is te zien hoe de selectie van renners voor het belangrijkste wielerevenement ter wereld in zijn werk gaat. Het team van Skil-Shimano wordt onder meer gevolgd tijdens een trainingsstage in de Oostenrijkse Alpen, waar de renners moeten laten zien wat ze waard zijn in de loodzware bergetappes.
‘Tukkers on Tour’ is op 26 juni en 3 juli bij TV Oost te zien in de uitzendtijd van Sport op Vrijdag: 16.40, 19.40, 22.30 en 00.40 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.