Programmanieuws

Dagelijks Triathlon Journaal bij TV Oost

Van maandag 29 juni t/m zaterdag 4 juli is er alvast een dagelijks Triathlon Journaal te zien in aanloop naar de live uitzending van de Triathlon in Holten.
Het Europees Kampioenschap Triathlon in Holten zal zondagmiddag 5 juli live worden uitgezonden door TV Oost. Van maandag 29 juni t/m zaterdag 4 juli is er alvast een dagelijks Triathlon Journaal te zien, waarin de voorbereidingen op het grote sportevenement op de voet worden gevolgd. Te zien is hoe Holten zich van dag tot dag voorbereidt op één van de grootste triatlons van Nederland. Daarbij is er aandacht voor de organisatoren, de vele vrijwilligers en natuurlijk de triatleten. Het Triathlon Journaal is elke dag te zien bij TV Oost om 21.50 en 22.50 uur.
De Triathlon Holten is een officiële ITU punten wedstrijd en is gastheer van de Europese Kampioenschappen 2009, onder auspiciën van de Europese Triathlon Unie. De regerende Europese kampioenen Vanessa Fernandes en Frederic Belaubre verdedigen tijdens het EK Triathlon in Holten hun titel. Er doen tien Nederlandse triatleten mee in de Elite-klasse. In totaal zullen, verspreid over verschillende categorieën, 1200 atleten om de Europese titels strijden. Het complete programma is te vinden op www.ectriathlon2009.eu.
Het Europees Kampioenschap Triathlon in Holten is zondag 5 juli live te volgen bij TV Oost. De regionale omroep volgt de elitewedstrijden voor dames (vanaf 11.15 uur) en heren (vanaf 14.15 uur). Het commentaar wordt verzorgd door Paul Schabbink en de regionaal bekende triatleet Jan Manenschijn. Bert van Losser en Hester van den Top zorgen voor de presentatie en interviews vanuit Holten. Ook radio Oost zal in live flitsen verslag doen van het Europees Kampioenschap Triathlon.
Het is voor het eerst dat de Holtense Triathlon live op televisie wordt uitgezonden. De live uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Countus accountants & adviseurs en Glashart.
Meer informatie over de programma's van RTV Oost is te vinden op de website van RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.