Persberichten

100% Vrijwillig: het cement van de samenleving

Wie denkt dat alleen Vutters of gepensioneerden tijd hebben om vrijwilligerswerk te doen, slaat de plank behoorlijk mis. Steeds meer (jong-) volwassenen steken, naast hun studie of werk, vrije tijd in hun sportclub of vereniging. Ook maatschappelijke stages zijn erg populair. In het nieuwe TV Oost programma ‘100% Vrijwillig’ verkent Dorothy Oosting vanaf maandag 6 juli het werk van Overijsselse vrijwilligers. Het blijkt dat anno 2009 een leger van vrijwilligers werkzaam is op veel verschillende terreinen. Je kunt dan ook rustig stellen dat het vrijwilligerswerk het cement van onze samenleving vormt.
In de eerste aflevering van 100% Vrijwillig neemt Dorothy een kijkje in Poppodium Atak in Enschede, waar ze een dag meeloopt met de vrijwilligers. Atak maakt gebruik van een zeer grote groep vrijwilligers, die actief zijn bij vrijwel alle activiteiten. Dorothy assisteert bij het plakken van posters in de binnenstad van Enschede en werkt mee in de keuken als er een maaltijd bereid moet worden voor de artiesten en de medewerkers. Daarna neemt ze een kijkje ‘backstage’ om te zien wat zich daar allemaal afspeelt. Op die manier is ze getuige van een optreden van de Amsterdamse band Hit Me TV.
100% Vrijwillig laat niet alleen zien op hoeveel verschillende terreinen vrijwilligers actief zijn maar brengt kijkers mogelijk ook op het idee om zelf iets aan vrijwilligerswerk te gaan doen. Want één ding is tijdens de opnamen wel gebleken: vrijwilligers heb je nooit genoeg.
‘100% Vrijwillig’ is vanaf maandag 6 juli te zien bij TV Oost om 16.40, 19.40, 22.30 en 00.40 uur. Er zijn herhalingen op zaterdag om 16.20 en 19.20 uur.
Voor meer informatie: Dorothy Oosting – programmamaker RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.