Vierdaagse Nijmegen 2009

Vrijdag 10 juli: bij de pedicure

In het vorige verslagje had ik het al aangekondigd: er moest een deskundige naar mijn voeten kijken. En dus zat ik woensdagavond bij de Oldenzaalse Thekla Dikkers in de stoel.
Ze had eigenlijk geen tijd meer die week, maar toen ik vertelde dat de nood hoog was en dat ik haar ook op internet zou vereeuwigen, maakte ze de werkdag wel iets langer. Ik kwam om negen uur 's avonds in de stoel terecht en na een goed half uur zat het werk erop. Nagelriemen werden teruggeduwd, eelt werd verwijderd en de restanten van een volgens haar grote blaar verdwenen machinaal. Natuurlijk stelde ze dat ik eigenlijk te laat was en dat ik aan het begin van mijn trainingsperiode en niet al te kort voor het grote evenement  naar mijn voeten had moeten laten kijken. Maar ja, dat is achteraf. Daar denk je natuurlijk niet aan als je bedenkt dat je de Vierdaagse wilt gaan lopen.
Nadat beide voeten ook nog eens gescrubd (geen idee of je het zo schrijft, maar het klinkt wel chique) waren, mocht ik weer van de stoel af. En kreeg ik van de meneer van de pedicure nog wat tips. Hij heeft de Vierdaagse drie keer als militair meegelopen en ging zelf vaak bij rustpunten een stukje hardlopen. Om wat andere spieren te gebruiken. Ik vrees voor hem dat ik deze tip naast me neer moet leggen. Er zijn ook voor mij grenzen.
Gisteren heb ik een bezoek gebracht aan Boxmeer en Nijmegen zelf. Eerst om te kijken in wat voor hotel ik terecht kom en daarna om eens te zien waar het nu allemaal gaat gebeuren straks. Daarover zal ik één dezer dagen verslag uitbrengen. Ik ga dat vanuit huis met de laptop proberen. Dat zal nog een klus worden, want voor afgelopen woensdag wist ik nog niet hoe daarmee om te gaan. Maar mijn ICT-collega Jacco Maat heeft woensdagmiddag met een onvoorstelbaar engelengeduld geprobeerd me uit te leggen hoe het werkt (waarvoor vanaf deze kant nog eens veel dank!!) en die kennis hoop ik één dezer dagen toe te kunnen passen. Als er tijd te vinden is, want ik moet ook nog twee keer 40 kilometer lopen. Hoe dan ook.....we gaan onverdroten verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.