Recepten

Gekonfijte rode uien

Deze week wordt in Goeiemorgen Overijssel gesmuld van gekonfijte rode uien. Heerlijk en eenvoudig te maken!
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
4 rode uien
300 ml rode wijn
50 gram suiker
4 eetlepel wijnazijn
zout & peper naar smaak
Bereidingswijze :
Doe de olijfolie in een steelpannetje en fruit de hele uien al schuddend enkele minuten. Als ze licht gekleurd zijn voeg je de azijn, wijn en suiker toe. Aan de kook brengen en op een laag vuurtje met het deksel op de pan in ongeveer 45 á 60 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper en af en toe omschudden. Als het vocht is ingedikt de uien uit de pan halen en op het bord serveren als bijgerecht bij een gesudderd runderlapje. Iets van de siroop over de ui schenken zodat deze mooi glanst.
Lekker als bijgerecht bij een runderlapje.
Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.