Vierdaagse Nijmegen 2009

Maandag 13 juli: voor 't eerst met de laptop

Jawel, het gaat dit keer vanuit huis; vanaf het tuinterras zelfs. Een verslag via de laptop. Als u het kunt lezen, dan is het gelukt en dat is een prestatie van mezelf, maar ook van de al eerder gememoreerde ''cursusleider'' Jacco.
Het afgelopen weekend had ik een tocht van 40 kilometer in het Gelderse Wijchen moeten lopen. En dat was ik ook wel degelijk van plan. Zaterdag heb ik 36 kilometer gewandeld vanuit mijn huis. De bedoeling was dat ik zondag om 5.00 op zou staan om in Wijchen om 7.00 uur te vertrekken. Maar ik werd om 3.00 uur wakker met behoorlijke hoofdpijn en om half vijf sliep ik nog niet. Daarom besloot ik er twee aspirines in te gooien en de wekker te verzetten naar 7.15 uur. Te laat voor Wijchen, maar ik heb vervolgens redelijk fris nog 43 kilometer vanuit huis af kunnen leggen. Weliswaar weer met aan het eind een ontzettend zere linker voet, maar ik had dat al eens eerder meegemaakt en wist dus dat de voet er niet zo uit zou zien als hij voelde en dat klopte achteraf ook. Nu is het maandagavond en voel ik me weer behoorlijk goed. Morgen en donderdag nog een uurtje en komend weekend twee keer 5 kilometer; om er een beetje bij te blijven, denk ik.
Ondertussen wordt er van alle kanten enorm meegeleefd. Allereerst natuurlijk door Dorien, die me gisteren zelfs op kwam halen, nadat ik drie kilometer meer dan de voorgeschreven 40 kilometer had afgelegd. Maar ook mijn ouders, collega's, vrienden en ook wildvreemden wensen me succes. Het steunt  me mentaal enorm en ik weet dat het daar in ieder geval niet aan zal liggen.
Zoals ik vrijdag al meldde ben ik afgelopen woensdag in Boxmeer en Nijmegen geweest. In Nijmegen wilde ik graag zien hoe de stad in het algemeen en dan de wedren in het bijzonder eruit ziet als er geen Vierdaagse is. Daarover later deze week meer. In Boxmeer was ik om te kijken hoe mijn tijdelijke verblijfplaats eruit ziet. Ik heb natuurlijk een paar plaatjes gemaakt bij hotel De Baronie en een gesprekje opgenomen met hotellier Pieter Maassen. En ik denk te kunnen zeggen.....aan meneer Maassen en zijn personeel zal het ook zeker niet liggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.