Programmanieuws

Vierdaagse volop in beeld bij RTV Oost

RTV Oost besteedt dit jaar ruime aandacht aan de Internationale Vierdaagse Afstandmarsen Nijmegen.
Zo is er van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 juli bij TV Oost elke ochtend om 09.00 uur een speciaal '4Daagse Journaal' te zien. Verder zal verslaggever Jaap Even de Vierdaagse in zijn geheel meelopen en daarvan geregeld live verslag doen in de uitzendingen van Radio Oost. U hoort Jaap om 6.15 uur in Klaar Wakker, om 10.15 uur in Goeiemorgen Overijssel en om 14.15 uur in Goeiemiddag Overijssel. Bij de finish worden nog gesprekjes opgenomen met mensen uit Overijssel (inclusief een foto), die nog in zijn dagboek worden bijgeschreven.
Op vrijdag 24 juli, de laatste dag van de finale, kiest de Zet-'m-op-11-tour positie langs de Vierdaagseroute in Malden. Bij de RTV Oost Compound worden gesprekken aangeknoopt met Overijsselse deelnemers. Ook de intocht in Nijmegen zal live te volgen zijn bij TV Oost.
In het '4Daagse Journaal' gaat presentator Harm Edens elke dag de Vierdaagseroute op. Hij volgt de deelnemers bij de start, onderweg, bij de finish, blaren prikkend, koffie drinkend, uitpuffend, zingend en strompelend. Ook bijzondere deelnemers komen in beeld. Zoals Gerrit, die al jaren op klompen meeloopt en nu voor het eerst zijn twee kleinzoons heeft meegenomen. Verder besteedt het 4Daagse Journaal aandacht aan het weer, de route en de sfeer. Het 4Daagse Journaal is bij TV Oost te zien van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 juli om 09.00 uur.
Vrijdag 24 juli strijkt de RTV Oost Zet-'m-op-11-tour, die deze zomer door Overijssel trekt, voor de gelegenheid neer langs de Rijksweg in het Gelderse Malden. Daar worden vanaf 10.00 uur gesprekken aangeknoopt met Overijsselse deelnemers aan de Vierdaagse, van wie een groot deel herkenbaar is aan de gele RTV Oost Vierdaagsepetjes. De afgelopen maanden zijn na een speciale Vierdaagseactie meer dan 1300 petjes verstuurd aan deelnemers uit Overijssel.

Op de laatste dag van de Vierdaagse doet TV Oost tevens live verslag van de intocht in Nijmegen, in samenwerking met Omroep Gelderland. De deelnemers die de tocht helemaal uitlopen, beleven een feestelijke intocht op de 'Via Gladiola'. Tienduizenden wandelaars van allerlei pluimage worden door het publiek toegejuicht terwijl ze de laatste kilometers afleggen naar de finish. De live beelden uit Nijmegen zijn te zien van 14.00 tot 16.00 uur. Van 17.20 tot 18.00 uur is er tenslotte een samenvatting van de beelden uit Malden en de intocht in Nijmegen te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.