Vierdaagse Nijmegen 2009

Maandag 20 juli: startkaart is binnen

Het Vierdaagse-gevoel heeft me al helemaal te pakken. Dorien heeft me naar het hotel gebracht en samen zijn we naar Nijmegen getreind. Wat een geweldige sfeer!! Nu al.
Om half acht zijn we vanmorgen vertrokken uit Oldenzaal. Zodat we lekker op tijd waren. Hevige regenval zorgde wel voor enige vertraging, maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat we een treinkaartje hadden gekocht zagen we dat er ook voordeelkaarten waren in verband met de Vierdaagse. Daar heb ik gelijk maar vier exemplaren van aangeschaft; hoef ik daar ook niet meer achteraan. In Nijmegen ging het allemaal best snel. Ik was gelijk aan de beurt voor de blarenpas en de controlekaart. En heb me laten uitleggen hoe het werkt. En na een lekker kopje koffie met een muffin zijn we mensen gaan kijken. En natuurlijk op zoek gegaan naar gele petjes. Nou heb ik zo'n beetje alle kleuren van de regenboog gezien wat betreft de hoofddeksels, maar de gele petjes waren er niet bij. Komen er ineens twee dames bij ons aan tafel staan met de teleurstellende mededeling, dat ze hun gele petje niet op hadden. Bleken ze me te herkennen van dit dagboek en van mijn optreden in EDNED. Hillie Bijl en Annie Koldeweid uit Enschede doen dit jaar voor het eerst mee en ook zij genoten van de ambiance. Nadat we even gezellig hadden zitten kletsen, gingen we naar het hotel om mezelf te installeren en natuurlijk om dit dagboek te schrijven.
Het had trouwens niet veel gescheeld of ik had hier met een veel minder prettig gevoel gezeten. Gisteren viel er een vulling ergens rechtonder uiit een kies nadat ik op een dropje had gekauwd. Dat was een grote tegenvaller, want het leek me geen pretje daar letterlijk een week mee rond te lopen. De tandartsenpost bracht uitkomst. Tandarts Plantema in Losser kon me ontvangen om vijf uur om me van het euvel af te helpen. Liggend in de stoel slaagde ik er zelfs in een plaatje van dit schattige tafereel te maken. Weer een probleem opgelost.
Nu ga ik beneden eens kijken of er wat gegeten kan worden, want ik moet natuurlijk vroeg uit de veren en niet al te laat aan tafel. Het zal ongetwijfeld beter zijn als ik voldioende geslapen heb als om 02.15 uur de wekker gaat. Morgen hoop ik, gedoucht en wel, u verslag uit te brengen over de eerste dag vsn de Vierdaagse. En ik ga ervan uit dat al die Overijsselaars dan wel hun gele petjes op hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.