Vierdaagse Nijmegen 2009

Vrijdag 24 juli: Het Vierdaagsekruisje is in Oldenzaal!!

Jawel, het is een feit. Vanmiddag rond drie uur kon ik het Vierdaagsekruisje in ontvangst nemen. En was de missie geslaagd. Ik had vier keer vijftig kilometer gelopen en bovendien geprobeerd zoveel mogelijk mensen uit Overijssel in mijn dagboek te betrekken. Ik weet niet of dat laatste helemaal gelukt is, maar het kruisje is binnen!!
Het was de bedoeling dat Overijsselse deelnemers aan de Vierdaagse een geel petje konden bestellen en dat ook zouden dragen tijdens het evenement. Nou heb ik natuurlijk niet alle ruim 40.000 deelnemers aan de Vierdaagse gezien de afgelopen week, maar  ik kan me niet voorstellen dat iedereen dat petje ook daadwerkelijk gedragen heeft. En dat was natuurlijk weer een stuk moeilijker voor mij om te ontdekken wie uit Overijssel kwam. Maar gelukkig loste het zichzelf allemaal  weer op en denk ik dat er steeds toch weer bijdragen met een Overijssels tintje gemaakt konden worden. Met vandaag onder meer de groep Wesepers die 50 kilometer hebben gelopen. Ik had die club eerder deze week al in  mijn dagboek, maar volgens de mensen van vandaag waren dat de deelnemers aan de kortere afstanden. Er zat bovendien een geelgemutst heerschap uit Manderveen bij (waarvan de naam me op deze vrijdagavond even is ontschoten), die vanmorgen zijn wandelmaatje moest loslaten in verband met opgave. Lijkt me vreselijk om mee te maken.
Ter afsluiting van dit dagboek zeg ik dat ik een geweldige week heb gehad. Pieken en dalen, maar aan het eind toch dat welverdiende kruisje. En aan de streep ook Dorien, die samen met buurvrouw Sylvia eerste rang zat op een tribune vlak voor de finish. Met elk een prachtige bos gladiolen. Gladiolen die ik ook had gehad van TV Oost-collega Frank Jansen, die me live inhaalde in Malden.  En tot mijn grote verrassing van bibliotheek-directeur Bert Heideman, die met zijn  vrouw ergens aan de Via Gladiola zat. ,,Hé Jaap Even, wat leuk. We hebben je al die tijd gevolgd. Gefeliciteerd, goed man!'' Vanaf deze plek nog een welgemeend hartelijk dank.
Ik had gisteren al besloten vandaag na afloop geen apart interviewtje op te nemen voor dit dagboek. Het leek me een helse opgave  om tussen die honderdduizenden mensen een geel petje ontwaren. Bovendien......aan de finish dacht ik moe te zijn en naar een douche te willen. Hetgeen ook klopte. Dus voeg ik het moment bij waarop radio-collega Sarah de Geest mee feestelijk inhaalde in Malden. Daar stond RTV Oost de hele dag met de Zet 'm op 11 Tour.
En als geintje laat ik u met foto's zien hoe deelnemers proberen hun benen tot rust te brengen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt gebruikt.
Rest me u te danken voor het lezen van dit dagboek. Ik heb het met veel plezier gedaan. Het was niet altijd makkelijk, maar wat velen niet voor mogelijk hebben gehouden is toch gelukt: ik heb de Vierdaagse uitgelopen. Mocht u nog iets kwijt willen.....schroom niet en mail naar jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl. En wellicht tot volgend jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.