Recepten

Broodje warm vlees

Deze week wordt in 'Goeiemorgen Overijssel' gesmuld van een overheerlijk broodje warm vlees!

Ingrediënten

- 4 broodjes(stokbrood)
- 1 ui
- 1/2 prei
- kl. bakje champignons
- gemengde sla
- 400 gr fricandeau(of varkens rollade)
- peterselie
- provinciale kruiden
- zout/peper
- boter/olijf olie
- satésaus

Bereidingswijze

Eerst gaan we de gemengde sla wassen en daarna in een vergiet doen. Vervolgens de ui/champignon/prei schoonmaken en daarna gaan we deze snijden. Dan gaan we de broodjes opensnijden en deze licht besmeren met boter of olijf olie, vervolgens gaan we de binnenkant van de broodjes even roosteren in een pan of op de bakplaat. We bakken nu de fricandeau/ui/champignons/prei even aan en maken het op smaak met zout/peper en de provinciaalse kruiden. Ondertussen leggen we het broodje op een bord en leggen daar boven op de gemende sla en daar weer bovenop komt de fricandeau met de ui/champignon/prei.
En daar bovenop gaat natuurlijk de satesaus, die je in de tussentijd ook al opgezet hebt, en we garneren het af met wat fijngesneden peterselie.

Eet smakelijk :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.