nieuws

Overijssel zamelt groots in!

Boodschappenbriefje Voedselbank
Boodschappenbriefje Voedselbank
Het Overijssels Boodschappenbriefje is tot en met vrijdag 19 december misschien wel het allerbelangrijkste document in Overijssel. Overijssel zamelt voedsel in voor de Voedselbanken in de provincie. En of je nu met één pak pasta komt of via school of bedrijf 100 pakken vruchtensap hebt ingezameld… het is ons allemaal even lief.
Alle inzamelingsacties en inzamelingslocaties hebben we verzameld op de website van RTV Oost. Op www.rtvoost.nl/voedselbank vind je alle informatie over de actie waarvoor nu dagelijks vele tientallen vrijwilligers in touw zijn. Beheerders van wijkgebouwen, culturele centra, bodes van gemeentehuizen, iedereen is deze week van harte in touw voor de Voedselbank. Er is vast en zeker een inzamellocatie bij jou in de buurt!

Routing voedsel

Overijssel kent ruim 50 inzamelingslocaties. Daar wordt het voedsel ingezameld en in kratten gepakt. Onze voedselbanktruck rijdt dagelijks van locatie naar locatie om het ingezamelde naar ons depot bij voedseltransporteur Müller in Holten te brengen. Daar wordt het door de mensen van Scouting Overijssel gecheckt en in kratten verpakt. Na afloop van de actie wordt al het ingezamelde voedsel naar rato van het aantal gebruikers verdeeld over 15 Voedselbanken in Overijssel. Eerlijker kunnen we het niet maken!
De laatste updates en openingstijden staan steeds op www.rtvoost.nl/voedselbank

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.