nieuws

Theater op stelten, heel veel modder en mooie tuinen

Meer dan 150 theateracts op stelten in Deventer, een WaterMuzefestival in Zwartsluis, met een zeilboot naar het IJsselmeer of lekker door de modder, je hoeft je dit weekend in Overijssel niet te vervelen.

Deventer op Stelten

Het hele weekend kun je in Deventer genieten van het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’.  Op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en andere locaties zie je grote en kleine buitentheatervoorstellingen uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

WaterMuzeFestival

In Zwartsluis kun je zaterdag genieten van muziek, theater en kleinkunst op een schilderachtige locatie, omgeven door groen en water. Het WaterMuzeFestival in Zwartsluis is intiem, maar groots, met drie podia én een theaterschip. Voor jong en oud is er van alles te beleven op de prachtige locatie van het Botter-huus.

Weekend van de Hoffelijke Tuinen

In het weekend van de Hoffelijke Tuinen zijn er indrukwekkende tuinen, erven en landgoederen in Denekamp en De Lutte te bezichtigen. Neem een kijkje in de tuin van Natura Docet, Landgoed Singraven, Ben en Leny Leushuis, Ton en Ria Bruns en Dieta en Jos Engbers.

Tot de Nek in de Drek

Kom zaterdag naar Vriezenveen en beleef daar de Obstacle Mud Run 'Tot de Nek in de Drek'. Meedoen is natuurlijk het allerleukst, maar er zijn ook volop springkussens, tentjes waar je kunt drinken en eten, een food truck festival, diverse dj’s en een mega after party na de run. 
Let op: Als je mee wilt doen moet je je van tevoren inschrijven. Een bezoekje brengen aan het evenement en deelnemers aanmoedigen is gratis! 

Zeilen vanuit Kampen

Wil je graag eens alleen, met zijn tweeën of met een klein gezelschap zeilen? Dat kan op zondag 8 juli vanuit Kampen. Stap aan boord van zeilschip Jannes van Campen en het avontuur begint meteen! Vanaf de IJsselkade in Kampen vaar je stroomafwaarts richting het Ketelmeer die uitkomt op het IJsselmeer. Onderweg brengt de kapitein je alvast de fijne kneepjes van het zeilen bij, zodat je goed voorbereid het meer op gaat. 
Let op: Van te voren aanmelden is verplicht. De tocht gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 25 personen, het maximum is 30.

Open Dag FC Twente

Echte fans van FC Twente mogen de Open Dag op zondag 8 juli niet missen. Zorg dat je erbij bent in Enschede om samen het nieuwe seizoen af te trappen. In en rondom De Grolsch Veste zijn er ’s middags diverse activiteiten en voetbalspellen voor jong en oud. Rondom het stadion is een Kidsdorp met onder andere een Wipe-outbaan en Laserarena. Ook kun je een kijkje nemen in de spelersbus van FC Twente, langs het veld en in de dug out.
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.