nieuws

Oude trekkers, zoemende bijen en een lekker balletje trappen

Of je nu houdt van antieke spullen, oude auto’s of juist de natuur een warm hart toedraagt, er zijn volop leuke dingen te doen dit weekend in Overijssel.

Brocante aan de IJssel

Kom zaterdag 14 juli naar de gezellige Brocante aan de IJssel met volop oude artikelen, fraai antiek, prachtige brocante en nostalgisch speelgoed. Voor elke liefhebber wat wils. Het thema is ‘Strand, tuin en plattelandsantiek’. De Franse ambiance en een intieme sfeer staan garant voor een heerlijk dagje rondstruinen.

Open Imkerijdagen in Wierden

Verdiep je in de bij dit weekend tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Lokale imkers uit de regio openen hun deuren voor het publiek. Ook bij 'Bijenstal Akkerwal' in Wierden kun je een kijkje nemen. Er is een demonstratiekast waarin een bijenvolk te zien is en er is verse honing te koop.

Vaartocht Rondje Kattegat

Vaar zondag 15 juli door het natuurgebied in het Kattegat langs de eilanden met talloze bloeiende waterplanten, overal watervogels en een aalscholverkolonie. Via het Kattegat kom je op het Ketelmeer. Daar voert de tocht door het IJsseloog, oorspronkelijk een slibdepot, wat nu een natuurgebied is geworden. Over de IJssel passeer je Kampereiland, voordat je weer in Kampen van boord gaat.
Tip: reserveer op tijd!

Historisch Festival Luttenberg

Zondag 15 juli is bij De Laarman in Luttenberg het 22e Historische Festival.  Bekijk honderden oude trekkers, oldtimer auto’s, oude motoren, brommers, stands en demonstraties. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.

Open Dag Go Ahead Eagles en Heracles Almelo

Zondag 15 juli 2018 kunnen alle fans van Go Ahead Eagles en Heracles Almelo hun hart weer ophalen tijdens de open dag van clubs. Er is een veelzijdig en vooral sportief programma samengesteld. Scoor de handtekeningen van de spelers en trainers en neem een kijkje bij de spelerspresentatie. En natuurlijk is er veel gezelligheid, muziek en lekker eten.
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.