nieuws

Een beeld wordt niet beter als het groter wordt, de impact van het beeld wel

Stepping Stones
Stepping Stones © RTV Oost/Inga Tjapkes
Twee wereldberoemde Nederlandse kunstenaars exposeren nu in Zwolle, in De Fundatie. Beide met een warm hart voor het Oosten én warme vriendschap voor elkaar. Maar ieder met totaal ander werk. Jasper Krabbé zag u in twee eerdere afleveringen van OverUIT de Kunst, Ronald Westerhuis bouwt dit weekend een mega-kunstwerk in OverUIT de Kunst. De twee besloten de individuele exposities ook samen te brengen in Ronald’s atelier Raw Space, een halve kilometer verderop.
Ronald Westerhuis is de Zwolse kunstenaar die vaak supergrote roestvrijstalen beelden maakt. Zoals je die kent van de Olympische Spelen in China in 2008 en het MH17-monument dat eerder dit jaar werd onthuld. Als lasser in de offshore raakte hij gefascineerd door het materiaal roestvrij staal. Zijn mposante sculpturen worden getoond en verkocht van Shanghai tot Miami. Hij werkt vanuit zijn studio’s in Zwolle en Shanghai het liefst op gigantisch formaat. Ontwerpen voor beelden van 60 meter hoog zijn eerder regel dan uitzondering. “Het beeld zelf wordt niet beter als het groter wordt, de impact van het beeld wel”.
Op de tentoonstelling Size does Matter in De Fundatie is een keuze uit zijn beelden te zien. Van compacte werken en wandschalen in de Wolk van de Fundatie Zwolle tot het 9,5 meter hoge Stepping Stones, dat voor het museum op de Blijmarkt is geplaatst. 
Je ziet Ronald Westerhuis zondag in OverUIT de Kunst om 11.35, 12.35, 14.35, 16.40, 17.20, 18.20 en 19.20 uur op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.