nieuws

Poëzie en boeken, paarden en tuinen

Hou je van poëzie en boeken, dan is Deventer ‘the place to be’ dit weekend. Maar ook voor tuinen- en paardenliefhebbers is er voldoende te doen in Overijssel.

Poëziefestival Het Tuinfeest

Zaterdag stromen de tuinen rondom Theater Bouwkunde in Deventer over van poëzie tijdens poëziefestival Het Tuinfeest. Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 70 optredens van ruim 30 dichters en muzikanten. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen.
Poëziefestival
Poëziefestival © Pixabay

Lonneker paardendagen

Hou je van paarden en gezelligheid? Kom dan dit weekend naar de Lonneker Paardendagen. Vrijdagmiddag is er een speciaal programma voor de kinderen, zaterdagavond feest in de tent en zondag de finale springen en de ‘ride-and-drive’-show.
Lonneker Paardendagen
Lonneker Paardendagen © Pixabay

Open TuinWeekend Vechtdal

In het prachtige Vechtdal kun je zaterdag en zondag de vier Vechtdal-tuinen bezoeken. Geniet van de prachtige aanleg, beplanting en ligging van Jetske’s tuin, De Kikkerhoek, Vechtetal-Garten en De Oude Linde.
Open Tuin Weekend
Open Tuin Weekend © Pixabay

Deventer Boekenmarkt

De boekenwurmen onder ons kunnen zondag hun hart weer ophalen op de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn er meer dan 850 kramen gevuld met vele duizenden boeken, ruim 6 kilometer markt. De Deventer Boekenmarkt is de grootste van Europa met voor elk wat wils. Van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie.
Deventer Boekenmarkt 2017
Deventer Boekenmarkt 2017 © RTV Oost / Alex Witteveen

Hanzestadswandeling Kampen

In het stadscentrum van Kampen is een Hanzestadswandeling uitgezet. In de kleine steegjes waan je je in de middeleeuwen. Ontdek de geheimen van de stad tijdens de wandeling langs vele bijzondere en culturele bezienswaardigheden, zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotische Huis, de nog aanwezige stadspoorten en de ‘Fresco’s van de kleine middenstand’.
skyline Kampen
skyline Kampen © RTV Oost / Marcus Siebes
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.