nieuws

Strips, een bijzondere kerk en lekkere blues

Stripboeken zover je kunt kijken, een fijne zomerfair en het gezelligste bluesfestival van het jaar. Er is dit weekend van alles te zien en te doen in Overijssel.

Kamper Stripspektakel

Hou je van strips? Dan mag je zaterdag het Kamper Stripspektakel niet missen. Bij de 85 kramen vind je nieuwe en tweedehands stripboeken, comics, en strip-artikelen. Ruim 70 tekenaars zie je aan het werk en speciaal voor de jeugd komt Geronimo Stilton!  
Stripboeken
Stripboeken © Pixabay

Heinose pompdagen

Heel Heino staat tot en met zondag op z’n kop tijdens de pompdagen. Een gezellig feest met onder meer kermis, kleedjesmarkt, viswedstrijd, spellencircuit en een ludieke bingo. 

Sallandse Heuvelrug Zomerfair

In een oase van groen kun je dit weekend lekker struinen tussen fijne kraampjes met streekproducten, brocante, fashion en de meest hippe hebbedingetjes voor in en om het huis. Er is genoeg te zien, te proeven, en te beleven rondom het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.
Brocante
Brocante © Pixabay

St. Plechelmuskerk en tuin

Zondag is de St. Plechelmuskerk in Saasveld met de bijbehorende tuin open voor het publiek. De kerk en tuin zijn een overblijfsel van het vroegere kasteel Saterslo. De St. Plechelmuskerk is bekend om de prachtige gebrandschilderde ramen. De kerk ligt op het Kerkeiland met een  oude buitengracht. Achter de kerk is een prachtige tuin met monumentale bomen en een vijver.
Glas in lood
Glas in lood © Stichting Kerkeiland Saasveld

Drijf In Bluesfestival

Het leukste bluesfestival van het jaar beleef je dit weekend in Giethoorn. Tijdens Drijf-In Blues Festival kun je genieten van heerlijke blues op en rond het water van Giethoorn. Vaar van kroeg naar kroeg voor lekkere bluesmuziek en bezoek de optredens op het drijvende podium in ’t Bovenwiede.
Drijf-In Bluesfestival
Drijf-In Bluesfestival © Pixabay
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.