nieuws

Het Verzet Kraakt opnieuw bij RTV Oost

Het Verzet Kraakt
Het Verzet Kraakt © hetverzetkraakt.nl
Het succesvolle community project Het Verzet Kraakt is als enige Overijsselse productie genomineerd voor een Musicalworld Award voor beste kortlopende musical. Reden genoeg om het verhaal over de grootste bankroof ooit in Nederland opnieuw uit te zenden. Zaterdag 4 augustus om 20.00 uur zie je de registratie van de theatervoorstelling bij TV Oost.
Vorig jaar stond in de maanden augustus en september de theatervoorstelling Het Verzet Kraakt op het Indiëterrein in Almelo. De 28.000 bezoekers die het theaterspektakel hebben gezien, werden getrakteerd op een uniek avondvullend programma waar meer dan 600 vrijwilligers aan meewerkten.

Het verhaal

15 november 1944. Nederland zucht onder het Duitse bewind en de NS staakt om te strijden tegen het onrecht. Een achttal Twentse verzetsmensen krijgt de opdracht geld te roven van de bezetters om de staking voort te zetten. Half 6 ’s avonds. Er wordt aangebeld bij een filiaal van de Nederlandsche bank in Almelo. De deur gaat open. Eén pistool. Een paar uur later is meer dan 46 miljoen gulden gestolen en ingeladen in een vrachtwagen. Een recordbedrag tot op de dag van vandaag. Maar een paar weken later hebben de Duitsers het geld weer terug.

Stork! het volgende project

"Het is voor ons een geweldige eer om als enige Overijsselse productie genomineerd te zijn. We zijn trots op het community project dat we in Almelo hebben neergezet. Inmiddels zijn we bezig met het volgende project STORK! In Hengelo. Deze nominatie is voor ons een bevestiging dat we Overijssel in theaterland cultureel op de kaart zetten", aldus Gerard Cornelisse, producent van Het Verzet Kraakt.

Het Verzet Kraakt zie je op zaterdag 4 augustus om 20.00 uur bij TV Oost. Voor meer informatie over de theatervoorstelling kijk je op https://hetverzetkraakt.nl/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.