nieuws

Éen van de grootste bloemencorso ter wereld live bij RTV Oost

Winnaar Corso Sintjansklooster 2017
Winnaar Corso Sintjansklooster 2017 © Wilko Visscher
Sint Jansklooster heeft elke zomer één van de mooiste en grootste bloemencorso’s van de wereld. Prachtige wagens versierd met tienduizenden bloemen sieren de straten en veranderen het beeld in een sprookjesachtige omgeving. Dit jaar viert het corso haar 50e verjaardag. RTV Oost is er live bij op vrijdag 17 augustus om 14.00 uur. Een samenvatting van het spektakel zie je op zaterdag 18 augustus om 18.25 uur.

Theatercorso

Iedere liefhebber van cultureel en artistiek vermaak mag dit evenement niet missen. Naast de grootse praalwagens is er ook levendig theater en kan men genieten van muzikaal vermaak. Daarom staat het evenement ook wel bekend als Theatercorso Sint Jansklooster.

Diverse groepen en thema’s

Vorig jaar ging de groep Fun Fun Bloemencorso Sint Jansklooster er met de overwinning vandoor. Fun Fun won ook de edities in 2012 en 2013 en behoorde in jaren daarna steevast tot de top drie. The Next (Trojan Horse Detected) en Olympia (Sterrenbeeld) grepen net naast de Ereprijs. Ook dit jaar zijn de bovengenoemde groepen weer van de partij en zie je in de wagens thema’s voorbij komen als Social Media, Oktoberfest, Goudzoeker en Ontbering.
Kijk live mee op vrijdag 17 augustus om 14.00 uur op TV Oost. Een tv-special van het Bloemencorso Sint Jansklooster zie je op zaterdag 18 augustus om 18.25 uur. Deze uitzending wordt elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.