TV Oost | vanaf 11 oktober

Maurits Lammertink is profwielrenner, een veelbelovend wielertalent. Hij rijdt meerdere keren de Tour de France en ook de Giro d'Italia uit. Samen met zijn vrouw Marion heeft hij twee zoontjes (Sebastiaan en Ferdinand) en een dochtertje (Lily-May). Het leven lacht hem toe. Op 22 juni 2021 besluit het hele gezin een ijsje te gaan halen in Hengelo. Terwijl Maurits de ijsjes haalt, wacht de rest van het gezin in het busje. Op het moment dat Maurits met de ijsjes terugkomt, wordt hij aangereden door een scooterrijder.

Door de harde klap vliegt Maurits door de lucht. Een ambulance brengt hem naar het MST in Enschede, waar na een scan blijkt dat hij meerdere bloedingen in zijn hoofd heeft. Maurits belandt op de IC, waar de situatie verslechtert en hij uiteindelijk geopereerd moet worden. Lichamelijk herstelt Maurits redelijk goed, hij revalideert als een topsporter, maar cognitief is hij een schim van de man die hij ooit was.

Maurits is veranderd van een rustige, lieve man in een opstandige en snel overprikkelde partner en vader. Hij toont weinig emotie en betrokkenheid bij zijn gezin. Er is weinig kans op verbetering van deze situatie en dat heeft een enorme impact op alle gezinsleden. Op de vraag wat de toekomst brengt, haalt Maurits veelzeggend zijn schouders op…