De 58-jarige Rudi Tukkers woont in Ootmarsum. In december 2017 krijgt hij een bedrijfsongeval bij zijn toenmalige werkgever Bonfait in Denekamp, waar hij machine-operator was. Hierbij raakt hij zijn pink en een deel van zijn handpalm kwijt. Zijn werkgever spant zich flink in om hem te behouden, maar dit lukt niet. Rudi moet afscheid nemen van zijn droombaan.

Tijdens zijn revalidatie bij Revalidatiecentrum Roessingh komt Rudi in contact met werkcoach Edwin Magermans, die veel voor hem betekent en met hem op zoek gaat naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Bij Roessingh raakt Rudi ook geïnspireerd door verhalen van andere revalidanten en de problemen die zij op de arbeidsmarkt ondervinden. Hij krijgt een stageplek bij kringloopbedrijf De Beurs in Oldenzaal. Daar gaan hem de ogen open: kringloopbedrijven strijken veel geld op voor het aannemen van mensen met een 'rugzakje', maar doen volgens Rudi weinig om hen te begeleiden.

Rudi besluit zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij start zijn eigen kringloopwinkel genaamd 'Puur Geluk' in Ootmarsum, neemt mensen aan met een 'rugzakje', begeleidt ze intensief en weet een bloeiend bedrijf van de kringloopwinkel te maken. Zijn succesvolle aanpak is zelfs het koningshuis opgevallen: hij mocht lunchen met het koningspaar en kreeg waardevolle tips van koningin Máxima. Rudi ervaart dagelijks dat denken in kansen en mensen inzetten op hun kracht een wereld van verschil kan maken.