RTV Oost maakt podcastseries over uiteenlopende onderwerpen. Luister waar en wanneer het jou uitkomt. Dat kan via onze site, maar ook gratis via jouw favoriete podcastapp.

Wie vermoordde tekenlerares Diana Winkel in Oldenzaal? Die vraag is na vijftien jaar nog steeds niet beantwoord. De tekenlerares van het Twents Carmel College werd in 2008 met messteken om het leven gebracht. RTV Oost duikt met deze podcast in de nooit opgeloste moord.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google ►Castbox

Moord op het Oosterveld

Moord op het Oosterveld

Begin juli 2018 is op Het Oosterveld in Enschede de 26-jarige Daan Mellee doodgeschoten. De afgelopen twee jaar heeft de politie de moord (nog) niet kunnen oplossen. Wat doet die onzekerheid met nabestaanden? Wie was Daan eigenlijk en waarom moest hij dood?

Misdaadjournalist Tom Meerbeek dook in deze zaak en maakte de podcastserie 'Moord op het Oosterveld'.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google ►Castbox

Het Verkiezingsverhoor

Het Verkiezingsverhoor

Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen kan je in Overijssel op negentien verschillende partijen stemmen. Maar waar staan al die partijen voor? In Het Verkiezingsverhoor nemen alle lijsttrekkers een half uur plaats in de verhoorkamer van RTV Oost, om ondervraagd te worden door Marcel Oosten en Bastiaan Kleinjan. Zo weet jij wat er te kiezen valt op 15 maart.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google ►Castbox

De Oosttribune

De Oosttribune

Verslaggevers Nico Wantia en Tijmen van Wissing bespreken elke maandag het Overijsselse voetbalweekend. Eens in de zoveel tijd schuift er een gast aan.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►GoogleCastbox

De Roze Golf

De Roze Golf

Wekelijks magazine voor Overijsselse homo's, lesbo's en biseksuelen. Met onder meer gesprekken met mensen over hun persoonlijke ervaringen en aandacht voor speciale activiteiten voor homo's.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google

Groot Onderhoud

Groot Onderhoud

De presentatoren praten met al dan niet prominente Overijsselaars over hun passie, politiek, sport en andere zaken.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google

Welkom Wolf...

Welkom Wolf...

Sinds de wolf zich weer heeft laten zien in Overijssel kriebelt het bij Roelof Westerhof. Hij gaat op zoek naar het roofdier dat zoveel los maakt bij mensen. Op zoek in eigen provincie en daarbuiten. Hij spreekt met mensen die de terugkeer van de wolf toejuichen, maar ook met mensen die het roofdier liever weer zien vertrekken. Onderweg raakt hij verzeild in een discussie waarbij de standpunten wel heel erg ver uit elkaar liggen.

►iTunes ►Spotify ►Online ►RSS ►TuneIn ►Google

De Stikstof Podcast

De Stikstof Podcast

Hoe zit het nou eigenlijk met die stikstofcrisis? Er wordt zoveel over gezegd, maar wat is nou eigenlijk waar? In deze podcast nemen Elisabeth van Kleef en Tim Woldering je mee in de stikstofcrisis. Uitspraken over stikstof worden besproken en gefactcheckt om zo de stikstofcrisis begrijpelijk te maken.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google

Vrij Gesproken

Vrij Gesproken

In deze podcast bespreken strafpleiter Jan Vlug uit Deventer en Tom Meerbeek, misdaadjournalist bij RTV Oost criminaliteit en ontwikkelingen in de rechtsstaat Oost-Nederland.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►Google

De Keuze

De Keuze

Leerlingen uit groep 8 staan voor het belangrijke moment om een middelbare school te kiezen. De coronacrisis maakt dat keuzemoment er niet makkelijker of leuker op. Open dagen gaan anders dan anders en de eindtoets is door corona onder andere omstandigheden dan normaal afgenomen. In de podcast De Keuze duikt RTV Oost in de wereld van de leerlingen van groep 8, die zo goed en zo kwaad als nu kan een keuze voor hun toekomst moeten maken.

►iTunes ►Spotify ►TuneIn ►RSS ►Google

KlaarWakker To Go

KlaarWakker To Go

KlaarWakker To Go is een vervolg op het radioprogramma KlaarWakker, waarin het nieuws van de dag in hoog tempo nog een keer aan de luisteraar wordt voorgeschoteld. Ook gaat de podcast verder waar het radioprogramma stopt en staan Radio Oost presentatoren Jan-Willem Kobes en Bastiaan Kleinjan stil bij keuzes die zijn gemaakt in de radio-uitzending. Lekker, informatief en makkelijk mee te nemen: dat is KlaarWakker To Go.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google

De Wijzen uit het Oosten

De Wijzen uit het Oosten

In Wijzen uit het Oosten gaan Jasper Morssink en Job Ravelli in gesprek met inspirerende en bijzondere mensen uit Overijssel. YouTubers, ondernemers en andere interessante figuren krijgen bezoek van deze heren.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google

Sta op en vertel!

Sta op en vertel!

De podcast Sta op en vertel!, is een podcast waar Overijsselaars waargebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Dit kunnen allerlei verhalen zijn. Bijvoorbeeld over die ene keer dat je 112 moest bellen of een verhaal over die bizar toevallige gebeurtenis die je meemaakte terwijl je op reis/aan het werk/bij je oma was. RTV Oost biedt een 'keukentafel' waar Overijsselaars zich thuis voelen en naar elkaars verhalen luisteren.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google

Letter voor Letter

Letter voor Letter

'Letter voor Letter' is een muzikaal programma met René Karst en Carola Smit, dat draait om de schoonheid van taal, lezen en schrijven. Het is bedoeld om de groep duizenden laaggeletterden in onze provincie te bereiken, en ze vervolgens op weg te helpen richting beter leren lezen en schrijven.

►iTunes ►Spotify ►RSS ►TuneIn ►Google