De Roze Golf

Aflevering 76 20 november 22:00 - 22:30

Het is Transgender Awareness Week, waarin aandacht gevraagd wordt voor de positie van transpersonen. Dagelijks hebben mensen die afwijken van de gendernorm te maken met uitsluiting en discriminatie. In de Roze Golf vertellen Daphne Waanders en William Coljee hun verhaal en wordt stil gestaan bij Transgender gedenkdag.

Aflevering 78

Aflevering 78

4 december 22:00 - 22:30 Marcel Spijkerman presenteert vrijdag 9 december voor het laatst het radioprogramma 'Goedemiddag Overijssel'. Na 24 jaar verlaat hij RTV Oost. In de Roze Golf vertelt Marcel over zijn grote passie radio, over zijn dj-tijd bij 't Bölke in Enschede en over zijn ontmoeting met zijn grote liefde Jan.
Aflevering 77

Aflevering 77

27 november 22:00 - 22:30 Er komt geen Roze Ros, geen roze supportersverenging van FC Twente. Er gaat wel iets gebeuren voor LHBTI-Plus-supporters, maar wat is nog een vraagteken. Hoe maak je bedrijven, instellingen en gemeenten inclusief en divers? Veel ondernemers en bestuurders worstelen met die vraag. Het adviesbureau van Cas Maarse wijst de weg.
Café Mercury

Café Mercury

13 november 22:00 - 23:00 Café Mercury, de maandelijkse ontmoetingsavonden in Enschede voor LHBTI-Plussers met een beperking, bestaat tien jaar. Met Remert , Lizzy (*) en Gonny een gesprek over nut en noodzaak van zo’n ontmoetingsmogelijkheid. (*) Lizzy is een gefingeerde naam. Ze wil anoniem blijven. Haar naam is bij de redactie bekend. Zanger Will Ferdy is deze week op 95-jarige leeftijd overleden. Hij was de eerste bekende Vlaming die open was over zijn geaardheid.
De Roze Golf

De Roze Golf

6 november 22:00 - 22:30 Jack werd geboren met de biologische kenmerken van een vrouw, maar hij wist al snel dat het vrouwenlichaam niet bij hem paste. Op z’n 27ste ging hij in transitie. Veel transgenders nemen afscheid van hun verleden en willen hun oorspronkelijke naam niet meer horen en foto’s van voor de transitie niet meer zien. Jack heeft daar geen moeite mee. Hij is trots op wie hij nu is, maar zeker ook trots op wie hij was. Mia Nicolai en Dion Cooper gaan voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Songfestivalspecialist Barry van Cornewal vindt dit duo een goede keuze en is benieuwd naar het liedje.