De Roze Golf

De Roze Golf 12 juni 22:00 - 22:30

Een gezin bestaande uit twee moeders en drie kleine kinderen vluchtte vanuit Tsjetsjenië naar Nederland. Het gezin kwam terecht in Ter Apel waar het werd gepest, bedreigd en mishandeld. Het gezin zit na drie maanden nu in een noodopvang. LGBT Asylum Support zoekt met spoed onderdak voor het gezin in de omgeving van Enschede. Maandag begint de Avondvierdaagse in Steenwijk. De stichting Regenboog Steenwijkerland nodigt iedereen uit mee te lopen. Michiel Wopereis belicht de Achterhoek Pride-activiteiten van de komende week.

De Roze Golf

De Roze Golf

14 augustus 22:00 - 22:30 De Russische asielzoekster Alena protesteert bij het azc in Drachten tegen de schrijnende omstandigheden waaronder ze met haar vriendin moet leven. Het stel wordt dagelijks gepest en getreiterd. In Almelo komt een maandelijkse soosavond voor LHBTI-Plussers met een verstandelijke beperking. De avond komt er op initiatief van Tom.
De Roze Golf

De Roze Golf

7 augustus 22:00 - 22:30 Camping De Paradijsvogel bestond een week in Lelystad. De tijdelijke camping was speciaal voor ouders met een LHBTI-Plus kind en voor regenbooggezinnen. De kinderen konden er zichzelf zijn en ouders ontmoetten andere ouders om ervaringen uit te wisselen. De camping is een idee van Brenda Schaapers (foto). Verder in de Roze Golf een verslag van de Canal Parade, de botenparade door de grachten van Amsterdam.
De Roze Golf

De Roze Golf

31 juli 22:00 - 22:30 Wekelijks magazine voor Overijsselse homo's, lesbo's en biseksuelen. GGD IJsselland start maandag met het vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Wie komen er als eerste in aanmerking voor een prik? GGD-arts Siem Looijen legt het uit. Verder een impressie van de Eurogames in Nijmegen. Zo’n 2.500 sporters deden mee aan in totaal 19 verschillende sporten.
De Roze Golf

De Roze Golf

24 juli 22:00 - 22:30 Goede dementiezorg kan niet zonder muziek. Dat stelt Ignar Rip. Medicatiegebruik, onbegrepen gedrag en onvrijwillige zorg nemen af zodra je muziek integreert in de dagelijkse zorg. Ignar geeft muziektrainingen aan zorgverleners en andere belangstellenden. Speciaal voor dementerende roze senioren is hij opzoek naar dj’s en anderen die hem kunnen vertellen welke muziek destijds te horen was in uitgaansgelegenheden voor homo’s en lesbiennes.