De Roze Golf

De Roze Golf 20 februari 2022 22:00 - 22:30

De kritiek op de nieuwe Transgenderwet, waarbij het gemakkelijker wordt om op papier van geslacht te veranderen, is onterecht en discriminerend. Dat zegt Heleen Rompelman van Club T in Zwolle. Volgens de mensen die kritiek hebben, leidt de nieuwe wet tot ongewenste situaties waarbij met name vrouwen niet meer veilig zijn in hun eigen kleedkamers of toiletten. Heleen Rompelman snapt niets van die kritiek, die volgens haar voorbij gaat aan de lange weg die transpersonen hebben te gaan. Jordan Roy heeft een heel persoonlijk lied geschreven: ‘Man’. Hij laat zich de wet niet meer door anderen voorschrijven: ‘No social construct, no government, no religion, nobody can tell us who or what to be’ zingt hij. Op de hoes staat hij afgebeeld in een juk (foto). Hij legt uit waarom hij dit nummer geschreven heeft. Songfestivalspecialist Barry van Cornewal staat stil bij de deze week gekozen liedjes die naar het Eurovisie Songfestival gaan.

Aflevering 83

Aflevering 83

8 januari 2023 22:00 - 22:30 Zondag 8 januari is de laatste uitzending van de Roze Golf die wordt uitgezonden door Radio Oost. De Roze Golf blijft beschikbaar als podcast en een aantal lokale omroepen neemt de radio-uitzending over. Hoofdredacteur Henk Jan Karsten legt uit waarom de Roze Golf verdwijnt van Radio Oost. Te gast zijn Harrie Oude Hampsink, de stem van de eerste uitzendingen van de Roze Golf bij Radio Oost van 1985 tot in de jaren negentig, Remco van Schellen, hij ging in de jaren negentig op pad als verslaggever voor de Roze Golf en voormalig NOB-technicus Jaap Hilbink, hij zag de oud-piraten van de Roze Golf de studio van Radio Oost binnenkomen om hun bandjes te door hem te laten monteren.
Aflevering 82

Aflevering 82

1 januari 2023 22:00 - 22:30 De voorzitters van COC Deventer en COC Twente-Achterhoek zijn te gast. Aquin Zondag en Freerk Jager blikken vooruit: wat moet er gebeuren het komend jaar en hoe gaan ze dat realiseren? Ook kijken ze terug op 2022.
Aflevering 80

Aflevering 80

18 december 2022 22:00 - 22:30 Mick Langeberg is een liefhebber van oude auto’s. Zo koestert hij zijn zestig jaar oude Renault Dauphine. Mick is voorzitter van de Gay Classic Car Club, een club voor LHBTI-ers die iets hebben met oude auto’s. In de Roze Golf een uitgebreid gesprek met Mick Langeberg over zijn passie voor oude auto’s, zijn autoverzameling en de vereniging waarvan hij nu twee jaar voorzitter is.
Aflevering 79

Aflevering 79

11 december 2022 22:00 - 23:00 Wekelijks magazine voor Overijsselse homo's, lesbo's en biseksuelen. Met onder meer gesprekken met mensen over hun persoonlijke ervaringen en aandacht voor speciale activiteiten voor homo's. De presentatie is in handen van Jan-Erik Plettenburg.  Contact: derozegolf@rtvoost.nl