Hoogtij

5 april 2010 08:00 - 09:00

Interkerkelijk programma.

Hoogtij

Hoogtij

15 mei 08:00 - 08:30 Hoogtij is een programma over levensbeschouwelijke onderwerpen in Overijssel, gepresenteerd door Ina Brouwer. Een programma over zingeving, inspiratie, kerk en samenleving, religie en maatschappij. Voor tips en agendaberichten kunt u mailen, schrijven of bellen met: Ina Brouwer, Postbus 1000, 755o BA Hengelo. Tel. 074-2456456, e-mail: i.brouwer@rtvoost.nl.
Hoogtij

Hoogtij

8 mei 08:00 - 08:30 Kerkbesturen zijn vaak te veel bezig met de vraag wat te doen met het te grote kerkgebouw, terwijl ze zich veel meer zouden moeten richten op de mensen die hun bidplek moeten missen en de niet-kerkgangers die in de buurt wonen. Dat zegt Mees te Velde, emeritus rector van de Theologische Universiteit Kampen. Hij pleit voor kapellen waar iedereen terecht kan voor een moment van bezinning.
Hoogtij

Hoogtij

1 mei 08:00 - 08:30 Deze week wordt op veel plekken in onze provincie het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In Wierden is een lichtroute uitgezet als onderdeel van een indrukwekkend programma dat eigenlijk twee jaar geleden al uitgevoerd had moeten worden. Alle wijken en buurtschappen hebben een bijdrage geleverd. Bewoners van de Lage Eggeweg maakten zelfs een film over de laatste benauwde dagen van de oorlog.
Hoogtij

Hoogtij

24 april 08:00 - 08:30 Als je je partner of een andere dierbare hebt verloren, kun je behoefte hebben aan een luisterend oor. Op de begraafplaats Bovenbroek in Kampen zijn er gastheren en gastvrouwen die klaar zitten met koffie en iets wat nog veel belangrijker is: aandacht. Het initiatief is een succes en wordt volgende maand uitgebreid naar de begraafplaats in IJsselmuiden. Romy Hekkert (23) uit Hellendoorn speelt maar liefst twee hoofdrollen in de familiemusical Ruth van de internationale jeugdorganisatie Kisi. Dinsdagavond is de musical te zien in het Theaterhotel in Almelo.