Hoogtij

28 januari 2007 08:00 - 09:00

interkerkelijk programma

Hoogtij

Hoogtij

Vandaag 08:00 - 08:30 In de Broederenkerk in Deventer is een bijzondere expositie ingericht. Een selectie van dertig liturgische gewaden, ook wel paramenten genoemd, herinneren aan het rijke roomse leven van weleer. Gerard Heerius, die samen met Andrea Oomes de tentoonstelling inrichtte, gaf Ina Brouwer een rondleiding. Vicaris Ronald Cornelissen kwam ook even kijken. Geloof in Steekjes is nog tot en met 11 september te zien.
Hoogtij

Hoogtij

7 augustus 08:00 - 08:30 In Hoogtij een herhaling van een gesprek met Chris Beuker, die gefascineerd is door Etty Hillesum. Etty Hillesum groeide op in een niet-religieus Joods gezin in Deventer, de plaats die ook wel bekend stond als het Moskou aan de IJssel. Haar moeder was Russische en van haar vader was bekend dat hij communistische sympathieën had. Maar in hoeverre sprak dat gedachtengoed Etty zelf aan? Auteur Chris Beuker deed er drie jaar onderzoek naar.
Hoogtij

Hoogtij

31 juli 08:00 - 08:30 Hoogtij is een programma over zingeving, inspiratie, kerk en samenleving, religie en maatschappij. In Hoogtij een gesprek met Jacky van de Goor: Stel, al je herinneringen worden gewist, op één na, welke kies je dan? Jacky van de Goor raakte zo geboeid door deze vraag, dat ze hem stelde aan honderden mensen: daklozen, directeuren, studenten, christenen, moslims en atheïsten. Ze promoveerde bij de Universiteit Twente op dit onderwerp.
Hoogtij

Hoogtij

24 juli 08:00 - 08:30 Een gesprek met islamitisch geestelijk verzorger Saida Baktit. Onlangs werd bekend dat ze de Ien Dalesprijs in ontvangst mag nemen.