Hoogtij

17 juni 2018 08:00 - 09:00

Rosée van der Kaap uit Enschede groeide op als rooms-katholiek meisje in Tubbergen. Maar ze kreeg een roeping om predikant te worden in de protestantse kerk. "Het was geen keuze tegen de katholieke kerk", vertelt ze.

Hoogtij

Hoogtij

22 mei 08:00 - 08:30 Eens in de twee of drie jaar stellen kloosters hun deuren open voor nieuwsgierige bezoekers. Helaas deed dit jaar geen enkel klooster in Overijssel mee met de Open Kloosterdag. Die werd vorige week gehouden. Ook de zusters Franciscanessen in Denekamp moesten verstek laten gaan. Ze hadden het te druk. Programmamaker Ina Brouwer mocht echter wel een dagje meelopen.
Hoogtij

Hoogtij

15 mei 08:00 - 08:30 Nederland krijgt er zondag een heilige bij. Titus Brandsma, karmeliet, hoogleraar filosofie, journalist en slachtoffer van de nazi's, wordt zondag verheven tot heilige. Ook in onze provincie heeft Brandsma zijn sporen nagelaten en wordt hij nog steeds vereerd.
Hoogtij

Hoogtij

8 mei 08:00 - 08:30 Kerkbesturen zijn vaak te veel bezig met de vraag wat te doen met het te grote kerkgebouw, terwijl ze zich veel meer zouden moeten richten op de mensen die hun bidplek moeten missen en de niet-kerkgangers die in de buurt wonen. Dat zegt Mees te Velde, emeritus rector van de Theologische Universiteit Kampen. Hij pleit voor kapellen waar iedereen terecht kan voor een moment van bezinning.
Hoogtij

Hoogtij

1 mei 08:00 - 08:30 Deze week wordt op veel plekken in onze provincie het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In Wierden is een lichtroute uitgezet als onderdeel van een indrukwekkend programma dat eigenlijk twee jaar geleden al uitgevoerd had moeten worden. Alle wijken en buurtschappen hebben een bijdrage geleverd. Bewoners van de Lage Eggeweg maakten zelfs een film over de laatste benauwde dagen van de oorlog.