Roze Golf, De

6 september 2009 18:30 - 19:00

Wekelijks magazine voor Overijsselse homo's, lesbo's en biseksuelen.

De Roze Golf

De Roze Golf

Vandaag 22:00 - 22:30 Transgenderpersonen hebben nog meer dan anderen uit de ‘roze gemeenschap’ te maken met pesterijen, discriminatie en geweld. Heleen Rompelman van Club-T in Zwolle hamert op zichtbaarheid. De Stichting Regenboog Steenwijkerland werkt ook aan zichtbaarheid. De stichting wil er zijn voor iedereen die meer wil weten over ‘roze zaken’. In de hele gemeente hangen posters en staan borden langs de weg. Voorzitter Ronald Bakker vertelt over het hoe en wat.
De Roze Golf

De Roze Golf

15 mei 22:00 - 22:30 Het gebeurt deze week in Turijn: veertig liedjes uit even zovele landen strijden om de eerste plaats. In de Roze Golf is de nabeschouwing met songfestivalspecialist Barry van Cornewal.
De Roze Golf

De Roze Golf

8 mei 22:00 - 22:30 Een muzikale Roze Golf met aandacht voor het Nederlands Korenfestival in Den Haag, met onder meer het koor Soorten en Maten uit Enschede. In Turijn zijn de repetities voor het Eurovisie Songfestival in volle gang. Komende week dinsdag en donderdag zijn de halve finales; zaterdag 14 mei is de finale. Songfestivalspecialist Barry van Cornewal heeft het laatste nieuws.
De Roze Golf

De Roze Golf

1 mei 22:00 - 22:30 Homoseksualiteit was verboden in Nazi-Duitsland, maar er werd vaak niet al te hard opgetreden tegen homoseksuele soldaten om de kameraadschap in het leger niet te verstoren. Historicus Judith Schuyf deed er onderzoek naar. Mark Stouwdam en Peter Schilmöller zijn Body & Soul en werken aan een nieuw album. ‘Your throne’ is het eerste liedje van dat album dat deze week is uitgebracht. In de Roze Golf vertelt Mark waar het liedje over gaat: wees trots op jezelf en als het minder gaat schroom niet om hulp te zoeken.