Roze Golf, De

31 januari 2010 18:30 - 19:00

Wekelijks magazine voor Overijsselse homo's, lesbo's en biseksuelen.

De Roze Golf

De Roze Golf

Gisteren 22:00 - 22:30 In de Tweede kamer is de afgelopen week uitgebreid gedebatteerd over de nieuwe Transgenderwet. Of de wet die het eenvoudiger maakt om je geslacht op papier te veranderen wordt aangenomen, moet nog blijken. Heleen Rompelman van COC Zwolle legt uit waarom die nieuwe wet er wat haar betreft moet komen. En in Steenwijkerland gaat de Regenboogweek van start. Voorzitter Ronald Bakker van Stichting Regenboog Steenwijkerland vertelt wat er allemaal te doen is.
De Roze Golf

De Roze Golf

25 september 22:00 - 22:30 Zanger, gitarist en liedjesschrijver Sem Jansen werd geboren met de uiterlijke kenmerken van een meisje, maar voelde zich al snel een jongen. Hij zag enorm op tegen zijn transitie. Hij zong in een band en was doodsbenauwd dat hij zijn zangstem zou verliezen. In de Roze Golf een uitgebreid gesprek met Sem, over zijn angst voor zijn transitie, over zijn jeugd en over hoe muziek een belangrijke rol in zijn leven ging spelen. Sem laat nieuw werk van zijn nieuwe album ‘Uncle Sem’ horen, dat in januari uitkomt.
De Roze Golf

De Roze Golf

18 september 22:00 - 22:30 Nog tot en met donderdag de 22ste te zien in Zwolle: de Pride Photo-tentoonstelling. Wethouder Dorrit de Jong van Zwolle legt uit waarom deze tentoonstelling belangrijk is. En binnenkort bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe Transgenderwet. Voorzitter Freerk Jager van COC Twente-Achterhoek legt uit wat er gaat veranderen en hoe het zit met de kritiek op de wet.
De Roze Golf

De Roze Golf

11 september 22:00 - 22:30 Met ingang van deze maand wordt elke derde donderdagavond het zogenoemde Kei-Café gehouden in Lichtenvoorde. Deze ontmoetingsavond voor mensen met een verstandelijke beperking is een initiatief van Ienke Spoor en Gonny Spexgoor. Ze leggen uit waarom zo’n avond belangrijk is. De 22-jarige Lando van der Schee uit Enschede doet mee aan de modellenwedstrijd ‘Holland’s next top model’. Lando is transgender en ze vertelt over waarom ze meedoet en wat ze hoopt te bereiken. De eerste Dalida-dag zaterdag 1 oktober is uitverkocht. Daarom is er een tweede, op zondag 2 oktober. Organisator Rop Janze vertelt over zijn fascinatie voor deze Franse zangeres en over haar betekenis voor de homogemeenschap in Frankrijk.