Roze Golf, De

14 februari 2016 18:30 - 19:00

De Roze Golf op Valentijnsdag. Een half uur aandacht voor de gelijkslachtige liefde.

De Roze Golf

De Roze Golf

18 september 22:00 - 22:30 Nog tot en met donderdag de 22ste te zien in Zwolle: de Pride Photo-tentoonstelling. Wethouder Dorrit de Jong van Zwolle legt uit waarom deze tentoonstelling belangrijk is. En binnenkort bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe Transgenderwet. Voorzitter Freerk Jager van COC Twente-Achterhoek legt uit wat er gaat veranderen en hoe het zit met de kritiek op de wet.
De Roze Golf

De Roze Golf

11 september 22:00 - 22:30 Met ingang van deze maand wordt elke derde donderdagavond het zogenoemde Kei-Café gehouden in Lichtenvoorde. Deze ontmoetingsavond voor mensen met een verstandelijke beperking is een initiatief van Ienke Spoor en Gonny Spexgoor. Ze leggen uit waarom zo’n avond belangrijk is. De 22-jarige Lando van der Schee uit Enschede doet mee aan de modellenwedstrijd ‘Holland’s next top model’. Lando is transgender en ze vertelt over waarom ze meedoet en wat ze hoopt te bereiken. De eerste Dalida-dag zaterdag 1 oktober is uitverkocht. Daarom is er een tweede, op zondag 2 oktober. Organisator Rop Janze vertelt over zijn fascinatie voor deze Franse zangeres en over haar betekenis voor de homogemeenschap in Frankrijk.
De Roze Golf

De Roze Golf

4 september 22:00 - 22:30 Nicolien Boekhoudt noemt zichzelf Aseksueel en A-romantisch. Ze wil aandacht voor de letter A en vindt dat de A thuishoort in het rijtje LHBTIQA-Plus. Nicolien is actief in de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit. Daarnaast is ze gemeenteraadslid voor de PvdA in Hengelo. In de Roze Golf laat ze drie voor haar markante plekken in Hengelo zien.
De Roze Golf

De Roze Golf

28 augustus 22:00 - 22:30 Zwolle staat dit weekeinde in het teken van de Pride. Zo worden op vrijdag de regenboog-bogen officieel onthuld en is er zaterdag een Pride Walk door de binnenstad. Joy Veenman onderzocht hoe het staat met de aangiftebereidheid na anti-LHBTI-geweld. Die is laag. Ze komt met aanbevelingen om die aangiftebereidheid op te schroeven.