Roze Golf, De

5 september 2021 22:00 - 22:30

Ingeborg Hornsveld en Kees van den Berg schrijven sinds een aantal jaren samen liedjes, de meeste met een roze rand. In de Roze Golf vertellen ze hoe de samenwerking tot stand gekomen is en wat ze inspireert. 

De Roze Golf

De Roze Golf

15 mei 22:00 - 22:30 Het gebeurt deze week in Turijn: veertig liedjes uit even zovele landen strijden om de eerste plaats. In de Roze Golf is de nabeschouwing met songfestivalspecialist Barry van Cornewal.
De Roze Golf

De Roze Golf

8 mei 22:00 - 22:30 Een muzikale Roze Golf met aandacht voor het Nederlands Korenfestival in Den Haag, met onder meer het koor Soorten en Maten uit Enschede. In Turijn zijn de repetities voor het Eurovisie Songfestival in volle gang. Komende week dinsdag en donderdag zijn de halve finales; zaterdag 14 mei is de finale. Songfestivalspecialist Barry van Cornewal heeft het laatste nieuws.
De Roze Golf

De Roze Golf

1 mei 22:00 - 22:30 Homoseksualiteit was verboden in Nazi-Duitsland, maar er werd vaak niet al te hard opgetreden tegen homoseksuele soldaten om de kameraadschap in het leger niet te verstoren. Historicus Judith Schuyf deed er onderzoek naar. Mark Stouwdam en Peter Schilmöller zijn Body & Soul en werken aan een nieuw album. ‘Your throne’ is het eerste liedje van dat album dat deze week is uitgebracht. In de Roze Golf vertelt Mark waar het liedje over gaat: wees trots op jezelf en als het minder gaat schroom niet om hulp te zoeken.
De Roze Golf

De Roze Golf

24 april 22:00 - 22:30 Het kan weer: met z’n allen feestvieren en dus pakt Café Stonewall in Enschede weer ouderwets uit tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Er zijn optredens van dragqueens en een dragking en er zijn dj’s die voor de feeststemming zorgen. De Roze Golf legt in korte filmpjes, explainers, uit waar de letters LHBTI voor staan en welke letters onder ‘Plus’ vallen. De filmpjes worden gemaakt door studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle.