nieuws

Nagerecht van rood fruit.

Nagerecht van rood fruit.
Nagerecht van rood fruit.
Recept 26 maart 2004
Een voorproefje van het nieuwe seizoen. Eerste van een aantal nagerechten vorr een dessertbuffet En... dit kan zelfs door kinderen worden gemaakt als verrassing voor hun ouders. Voor vier personen: 250 gram rode vruchten bijv. aardbeien 1 eetlepel basterdsuiker 8 volkorenbiscuitjes en twee om te garneren ¼ liter vanille vla 1/8 liter zure room 1 eetlepel aardbeienjam Kook de vanillevla van custard, melk en suiker volgens de beschrijving op de verpakking. Kinderen gebruiken kant-en-klare-vla. Laat de vla afkoelen. Maak van de aardbeien en de suiker een vruchtenpuree door ze voorzichtig aan de kook te laten komen en dan pureren en dan af laten koelen. Houd 4 aardbeien apart voor garnering. Verkruimel de koekjes (in een plastic zakje met een deegroller) Verdeel de helft van het kruim over vier glazen. Klop zure room en vla en jam door elkaar. Verdeel de helft van de vruchtenpuree over de glazen. En doe dat ook met het vlamengsel. Herhaal deze laagjesvorming. Garneer met de vrucht en met een half koekje. Dit nagerecht telt 70 Kcal. per persoon.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.