nieuws

Pien Keulstra uit Boekelo stopt met schaatsen

Talentvolle schaatsster Keulstra gaat studeren
Talentvolle schaatsster Keulstra gaat studeren
Pien Keulstra uit Boekelo verruilt de schaatsbaan voor de schoolbanken. De 20-jarige schaatsster van Team Activia begint na de zomer met een studie fysiotherapie en heeft daarom haar ambities op de langebaan op een laag pitje gezet.
Ze heeft besloten om de ploeg van coach Jac Orie te verlaten. "Ik blijf komend seizoen zeker schaatsen, maar niet meer bij een commerciële ploeg", legt Keulstra uit. "De afgelopen tijd ben ik erachter gekomen dat ik meer wil dan alleen maar schaatsen. Het bestaan als profschaatsster vind ik te eenzijdig. Ik ben nog jong en ik wil mij ook op maatschappelijk gebied ontwikkelen. En het lijkt me daarom goed dat ik in elk geval aan een studie ga beginnen."

Jongste nationaal kampioene
Keulstra heeft zeker geen spijt van haar éénjarig avontuur. De rijdster werd in 2011 de jongste Nederlands kampioene ooit bij de senioren en kreeg daarom in 2013 een contract bij Team Activia. Daar kon ze nooit imponeren. Ze had eetproblemen en plaatste zich niet voor de World Cups of de Olympische Spelen.

"Het is een hele leerzame tijd geweest en ik heb er absoluut geen spijt van. Ik wil gewoon per jaar gaan bekijken waar ik me prettig bij voel, en op dit moment wil ik ook tijd vrijmaken voor de studie", zei Keulstra. "Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld bij de ploeg, maar nu is het tijd voor iets anders."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.