nieuws

Schutrups treedt toe tot bestuur FC Twente

FC Twente heeft per direct Jan Schutrups toegevoegd aan het bestuur van de club, in de rol van niet-uitvoerend bestuurder. De 54-jarige Schutrups is advocaat en bestuursvoorzitter bij Damsté advocaten & notarissen.
Volgens voorzitter Huub Rakhorst van de Stichting FC Twente '65 was er dringend behoefte aan een versterking van het bestuur. "Door de bekende omstandigheden bestond het bestuur nog maar uit één niet-uitvoerend bestuurder. Met de komst van Jan Schutrups halen we een zeer kundige en ervaren bestuurder binnen met veel juridische expertise. Dat is zeer welkom."

In lijn met aanbevelingen

"Deze versterking op dit moment is ook in lijn met de aanbevelingen van de heer Knüppe en is bovendien afgestemd met de verschillende stakeholders zoals de gemeente en de KNVB", vervolgt Rakhorst. "De benoeming is ook besproken met Twente Verenigt!, juist ook om een breed draagvlak te hebben in deze voor FC Twente cruciale fase.”

Spannende tijden
Jan Schutrups: "Het zijn hele spannende tijden voor FC Twente. De club is zo belangrijk voor de regio dat we er alles aan moeten doen om te zorgen dat FC Twente er weer bovenop komt. Ik ga mijn uiterste best doen om te helpen dat voor elkaar te krijgen."

Profielschetsen
FC Twente presenteerde vrijdag ook de profielschetsen voor nieuwe commissarissen en stichtingsbestuurders om zo goed gekwalificeerde kandidaten te vinden. De club is bezig om de statuten te wijzigen, waardoor er een nieuwe bestuursstructuur ontstaat. Vooruitlopend daarop worden er nu alvast kandidaten gezocht. 

Twee zetels op voordracht Twente Verenigt!

"Het Stichtingsbestuur gaat uit vijf leden bestaan", zegt Rakhorst. "Mijn collega Kees van Ast en ikzelf zitten al in dit bestuur. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een aantal nieuwe Stichtingsbestuurders. Mooi dat twee zetels zullen worden ingevuld op voordracht van Twente Verenigt!. Voor alle bestuursleden geldt dat zij onafhankelijk en zonder last en ruggespraak de belangen van FC Twente zullen behartigen. Dit stichtingsbestuur is verantwoordelijk voor de benoeming van de nieuwe RvC, daarin geadviseerd door een compacte nog te vormen selectiecommissie."
Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 april melden bij FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.