nieuws

Racetalent Larry ten Voorde uit Boekelo beste 'rookie' in Porsche Carrera Cup

Larry ten Voorde uit Boekelo rijdt dit jaar in een zeer prestigieuze raceklasse. De 20-jarige coureur is een van de 32 racers in de Porsche Carrera Cup. Een competitie waarin de rijders zich graag in de kijker rijden voor de grote DTM-klasse en misschien wel de Formule 1. Reden genoeg om Ten Voorde dit seizoen met camera te volgen.

'Rookie'

Het is het eerste jaar dat Ten Voorde in de Carrera Cup meedoet. En niet zonder succes. De Boekeloër staat inmiddels bovenaan het ‘Rookieklassement' voor de beste nieuwkomer. Hij rijdt zich dus al meteen in de kijker. “Ik voel dat ik elke race weer beter wordt. Ik leer de auto beter kennen en leer ook beter racen”, zegt Ten Voorde, die elke dag geniet van het raceavontuur. “Ik ben blij dat ik weer kan racen, dit is wat ik graag doe. Ik leef er voor. Je kunt wel zeggen dat het bij mij 24/7 racen is.”

Racedroom

Ten Voorde gold al als groot talent in de kartwereld, maar moest na financiële problemen stoppen met racen. “Een dagje trainen op een circuit kost heel veel geld en dat moet wel ergens vandaan komen.” In de jaren dat hij niet kon racen, bleef hij wel betrokken bij de sport door werk te zoeken binnen de racewereld. “Zo kon ik weer nieuwe contacten opdoen en bleef ik er bij betrokken.” En dat wierp vorig jaar zijn vruchten af. “Ik heb daardoor de kans gekregen me nu te bewijzen in een mooi team.”
En bewijzen doet hij zich voorlopig. Sinds afgelopen weekend is hij dankzij twee podiumplaatsen op de Sachsenring dus aanvoerder van het nieuwkomersklassement. Een week eerder reed hij zich ook al naar twee vijfde plaatsen op de Nürburgring. In de video een samenvatting van dat raceweekend van Ten Voorde, later dit jaar volgt een uitgebreide portret.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.