Nipte oefenzege Heracles in Duitsland, rentree Jakubiak

Paul Gladon en Reuven Niemeijer
Heracles Almelo heeft donderdag een nipte zege geboekt in de oefenwedstrijd tegen KSV Holstein Kiel. In Hamburg werd de nummers twee van de Duitse 2. Liga met 3-2 verslagen.
Heracles kwam in voor rust op een 2-0 voorsprong door goals van Jeff Hardeveld en Brandley Kuwas. In de tweede helft kreeg Holstein Kiel de kans om uit een strafschop de aansluitingstreffer te maken, maar de penalty werd hoog over geschoten. Even later faalde Reuven Niemeijer niet van elf meter: 0-3.
Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar door twee treffers van Holstein Kiel in een tijdsbestek van drie minuten kwam de thuisploeg terug tot 2-3. In het laatste half uur werd er nog volop gewisseld, maar doelpunten vielen er niet meer.