Regio Zwolle Volleybal verliest topper tegen VC Sneek, winst Eurosped

De topper in de eredivisie tussen Regio Zwolle Volleybal en VC Sneek is een prooi geworden voor de volleybalsters uit Friesland. De ploeg van Wilfried Groothuis ging met 3-1 onderuit.
VC Sneek is daardoor voor minimaal een dag de nieuwe koploper in de eredivisie en door de nederlaag daalt Regio Zwolle naar de vierde plaats op de ranglijst.
In Sneek moesten de bezoekers in de achtervolging want de eerste set ging met 25-20 naar de thuisploeg. In het tweede bedrijf kwam Regio Zwolle sterk voor de dag en bracht de stand weer in evenwicht dankzij een overtuigende setwinst, 17-25. Vervolgens ontspon zich een vermakelijk duel in de derde set, die uiteindelijk met 26-24 naar Sneek ging. In de vierde set gaf Regio Zwolle alles om een beslissende set af te dwingen, maar het was uiteindelijk niet genoeg. Sneek besliste het duel: 25-20.

Overwinning Eurosped

De volleybalsters van Eurosped boekte een zege in de eredivisie door hekkensluiter VC Weert over de knie te leggen (1-3). De formatie uit Vroomshoop had het lastig in Weert, want de eerste set ging met 25-21 naar de thuisploeg. Daarna stelde Eurosped orde op zaken door de tweede set binnen te slepen, 21-25. Dankzij winst in de spannende derde- (26-28) en vierde set (23-25) werd de overwinning over de streep getrokken.