Sterk PEC Zwolle krijgt tegen PSV ver in blessuretijd deksel op de neus

PEC Zwolle heeft in het eigen MAC3Park stadion een zure nederlaag geleden. Tegen koploper PSV had de formatie van John van 't Schip het meeste recht op de overwinning, maar ver in blessuretijd ging de zege alsnog naar de Eindhovenaren: 0-1.
De thuisploeg toonde vanaf het begin geen ontzag voor de koploper en probeerde het spel te maken. Toch was de eerste kans voor PSV, maar De Jong miste de bal volledig waardoor Thomas op de doellijn kon wegwerken. In het vervolg hadden de Eindhovenaren een licht overwicht, dat niet tot grote kansen leidde. Aan het eind van de eerste helft deed ook PEC van zich spreken door Zoet op de proef te stellen met een kopbal van Israelsson en een afstandsschot van Namli.
Na rust was het PEC Zwolle dat ijzersterk uit de kleedkamer kwam en werd PSV bij vlagen weggespeeld. Sandler was dichtbij met een vrije trap en een kopbal en even later schoot Mokthar na een goede individuele actie naast. De linksbuiten kreeg even later een grote kans op de 1-0, maar in kansrijke positie verdween zijn poging over het doel.
PSV kon daar weinig tegenover stellen en leek vrede te hebben met een gelijkspel. Echter, ver in blessuretijd ging de zege alsnog naar de bezoekers. Boer verwerkte een kopbal van De Jong niet goed en daar wist Isimat van te profiteren: 0-1.

PEC Zwolle - PSV 0-1

0-1 Isimat (90+3)
Arbiter: Kuipers
Geel: Hendrix, Van Polen, Van Ginkel, Luckassen
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler (Freire/78), Van Polen; Thomas, Saymak, Dekker; Namli, Israelsson (Nijland/78), Mokhtar (Ondaan/90+1).
PSV: Zoet; Luckassen, Schwaab, Isimat, Brenet; Van Ginkel, Pereiro (Bergwijn/66), Hendrix (Rosario/43); Lozano (Maher/90+2), De Jong, Locadia.
Bekijk hier de statistieken van de spelers van PEC Zwolle.