FC Twente lijdt op bezoek bij AZ tiende uitnederlaag op rij

FC Twente blijft kwakkelen in de eredivisie. Op bezoek bij AZ leden de Enschedeërs de tiende opeenvolgende uitnederlaag in competitieverband. Het werd 2-0 in het AFAS Stadion.
FC Twente, dat aantrad met een vijfmans verdediging, zag de thuisploeg het best uit de startblokken komen. Na een vlotte aanval was Weghorst al snel dicht bij de openingstreffer, maar de spits stuitte op Brondeel. De doelman hield Weghorst even later wederom van scoren af. In het vervolg van de eerste helft was het voornamelijk AZ wat de klok sloeg, maar tot grote kansen leidde dat niet waardoor het 0-0 stond bij rust.
In de tweede helft bleven de Alkmaarders het overwicht houden en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Brondeel. In de 65ste minuut viel uiteindelijk de openingstreffer voor AZ via Jahanbakhsh, die niet faalde vanaf elf meter. Vijf minuten later leek het duel beslist toen Van Overeem Brondeel kansloos liet met een hard schot, 2-0. Daarna schoot Van Overeem nog op de paal en kregen Thesker en Boere (paal) kansen op de aansluitingstreffer, maar bleef het uiteindelijk bij 2-0 en dat betekent de tiende competitienederlaag in een uitduel voor FC Twente.
Negatief record Verbeek
De nederlaag betekent ook een negatief record voor Gertjan Verbeek. Het is voor het eerst dat een trainer van FC Twente zijn eerste drie wedstrijden verliest.

FC Twente - AZ 2-0

1-0 Jahanbakhsh (strafschop/65)
2-0 Van Overeem (70)
Arbiter: V.d. Kerkhof
Geel: Lam
AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem (Seuntjens/87).
FC Twente: Brondeel; Ter Avest (Slagveer/73), Bijen, Hooiveld, Thesker, Cuevas; Lam, Liendl (Laukart/79), Assaidi (Tighadouini/73); Boere, F. Jensen.
Bekijk hier de statistieken van de spelers van FC Twente.