nieuws

Olympische deelname Krol ongewis na vijfde plek op 1500 meter OKT

Thomas Krol
Thomas Krol
Thomas Krol heeft zich bij de laatste afstand van het OKT, de 1500 meter, niet geplaatst voor de Olympische Spelen. In het Heerenveense Thialf werd de schaatser uit Colmschate vijfde in 1.45,33.
In een rechtstreeks duel met Koen Verweij wist Kjeld Nuis de schaatsmijl op zijn naam te schrijven. In een toptijd van 1.43,48 won Nuis en stelde daarmee zijn tweede olympische ticket veilig. Verweij mag in Zuid-Korea ook starten op de 1500 meter want hij finishte vlak achter Nuis (1.43,54) en werd daarmee tweede. Patrick Roest werd derde in 1.44,87. 

Acht schaatsers zeker

Het is nu de vraag of Krol, die vrijdag derde werd op de 1000 meter, naar de Spelen mag. Er mogen in totaal tien schaatsers naar Pyeongchang en acht zijn al zeker: Kramer, B. De Vries, Bergsma, R. Mulder, Smeekens, Verbij, Nuis en Verweij. 

Selectiematrix

De selectiecommissie van de KNSB gaat zich nu buigen over de matrix en daarbij zijn er meerdere scenario's mogelijk. De laatste twee startbewijzen gaan tussen Krol (1000 m), Patrick Roest (1500 m) en Jan Blokhuijsen (5000 m). Vanavond komt de commissie bij elkaar en zondag wordt de definitieve olympische equipe bekendgemaakt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.