Verdedigend zwak Heracles Almelo beleeft strafexercitie in Breda

Heracles Almelo is in de doordeweekse speelronde van de eredivisie tegen een grote nederlaag aangelopen. Op bezoek bij NAC Breda ging de ploeg van John Stegeman met maar liefst 6-1 onderuit.
De toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion kregen waar voor hun geld want het was geen moment saai in de openingsfase. Na luttele minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong via Vloet, die een afgemeten voorzet van Angelino op waarde schatte en de 1-0 tegen de touwen schoot. Een paar minuten later moest Hardeveld er op de brancard af met een ogenschijnlijk zware blessure. Hij werd vervangen door Baas, die koud in het veld aan de basis stond van de gelijkmaker. De linksback bediende Vermeij op maat, waarna de spits eenvoudig binnen schoot, 1-1.

NAC herstelt marge

Heracles kon niet lang genieten van de gelijkmaker, want NAC wist snel de marge te herstellen. Na een scrimmage voor het Almelose doel was Ambrose er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten. Castro voorkwam daarna erger door een laag schot van El Allouchi uit de hoek te plukken. Aan de overkant moest ook Birighitti handelend optreden op een inzet van Peterson.

Afstraffing

Ook in het tweede bedrijf bleef het spel op en neer gaan in Breda. De thuisploeg kwam vijf minuten na rust op 3-1 dankzij Garcia, die na een knappe slalom voor de 3-1 zorgde. Beide ploegen kregen daarna kansen, maar nadat Breukers er met twee keer geel af moest was het duel gespeeld. Heracles liet het vervolgens helemaal lopen en kon een grote nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. Via Te Vrede, El Allouchi en invaller Sadiq werd het maar liefst 6-1.

NAC Breda - Heracles Almelo 6-1