Koploper Genemuiden beleeft pijnlijke middag en gaat fors onderuit bij Urk

SC Genemuiden heeft zaterdagmiddag een pijnlijke 3-0 nederlaag geleden op bezoek bij Urk. De ploeg van trainer Jan van Raalte zat geen moment in de wedstrijd en wist hierdoor niet te profiteren van het puntenverlies van concurrenten Staphorst en Ajax, die in een onderling duel gelijkspeelden.
Urk nam direct vanaf het begin het heft in handen en kwam na 25 minuten voetbal via Jan van Slooten dan ook op voorsprong, 1-0. De thuisploeg drukte door en verdubbelde kort daarna haar marge. Gerrit Tol schoot de 2-0 tegen de touwen. Op slag van rust voorkwam doelman Raymond Beukeveld dat de wedstrijd al binnen één helft gespeeld was, met een prima redding behoedde hij Genemuiden voor de 3-0.
De bezoekers kregen geen vinger in de pap en Urk was heer en meester. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 3-0 voor Urk. Waar Beukeveld enkele afstandsschoten vakkundig wist te pareren, was hij vijf minuten voor het einde kansloos op een kopbal van Jelle de Boer. In de slotminuut werd Matthias Breman nog met rood van het veld gestuurd nadat hij zich vergreep aan een doorgebroken Urker.

Urk - SC Genemuiden 3-0

1-0 Jan van Slooten (25)
2-0 Gerrit Tol (36)
3-0 Jelle de Boer (85)
Bekijk hier de statistieken van SC Genemuiden na het duel bij Urk.