Teruggekeerde Omar Kavak schiet SC Genemuiden langs Ajax

SC Genemuiden heeft vanmiddag het thuisduel tegen Ajax gewonnen. De ploeg kwam nog wel op achterstand, maar de van een schorsing teruggekeerde Omar Kavak bezorgde de koploper toch de zege.
Genemuiden begon goed, maar Joran Pot raakte de paal. Na ruim een kwartier was het echter Ajax dat op voorsprong kwam. Kenneth Misa Danso maakte de 0-1. Hij kreeg even later een goede kans op zijn tweede, maar miste die. Kort voor rust kon ook Cedric Main scoren, maar stuitte op doelman Raymond Beukeveld. 0-1 was ook de ruststand in Genemuiden.
Kort na rust kwam Sijmon Eenkhoorn net tekort om gelijk te maken. Even later werd een kopbal van Anne van der Kolk van de lijn gehaald. Na een uur was het wel raak voor de thuisploeg. Eenkhoorn scoorde op fraaie wijze: 1-1. Een klein kwartier voor het eind werd het 2-1. Topscorer Omar Kavak maakte op fraaie wijze zijn zeventiende van het seizoen. Even later kreeg hij een kans op zijn tweede, maar schoot voorlangs. Ook Frank Jansen kon het duel beslissen, maar zag doelman Stephan Veenboer redden. In de slotfase maakte Kavak alsnog zijn tweede en zorgde daarmee voor de 3-1 eindstand.

SC Genemuiden - Ajax 3-1

0-1 Kenneth Misa Danso (17)
1-1 Sijmon Eenkhoorn (60)
2-1 Omar Kavak (77)
3-1 Omar Kavak (89)
Bekijk hier de statistieken van Genemuiden na het duel tegen Ajax.