PEC Zwolle met lege handen na spektakelstuk tegen Feyenoord

PEC Zwolle heeft geen punten overgehouden aan het thuisduel met Feyenoord. In het MAC3Park stadion brak een matige eerste helft de ploeg van John van 't Schip op en daardoor werd - na een attractieve tweede helft - met 3-4 verloren.
De eerste grote kans was voor de thuisploeg. El Ahmadi speelde verkeerd terug op Jones en daardoor kon Mokhtar in een leeg doel schieten. Zijn inzet ging echter hoog over. In de aanval daarna was het aan de andere kant wel raak. Van Persie zette Feyenoord op voorsprong. Vijf minuten later scoorde hij opnieuw en maakte er dus al binnen het kwartier 0-2 van. Dat kwam het duel niet ten goede, want in het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel meer. De ruststand was dan ook 0-2.

Boer tast mis

In de tweede helft viel er meer te beleven in de provinciehoofdstad. Vijf minuten na rust kwamen de bezoekers zelfs op 0-3 dankzij El Ahmadi, die zijn afstandsschot binnen zag vallen na een blunder van Boer. PEC Zwolle deed direct daarna wat terug, want een halve minuut later schoot Saymak - op aangeven van Ehizibue - de 1-3 binnen. PEC ging in het vervolg va-banque spelen en kreeg ook kansen op de aansluitingstreffer. De grootste kans was voor Thomas, maar de middenvelder wist Jones van dichtbij niet te passeren.

Slotoffensief

Feyenoord kreeg door de dadendrang van de thuisploeg meer ruimte en daar werd een kwartier voor tijd optimaal van geprofiteerd door Vilhena, die na een voorzet van Berghuis voor de 1-4 zorgde. PEC gaf zich nog niet gewonnen en kreeg vijf minuten een strafschop na een overtreding op Ehizbue. Invaller Parzyszek faalde niet van elf meter. Diezelfde Parzyszek bracht de spanning helemaal terug door even later ook voor de aansluitingstreffer te zorgen: 3-4. Daar bleef het echter bij in Zwolle.

PEC Zwolle - Feyenoord 3-4

0-1 Van Persie (10)
0-2 Van Persie (15)
0-3 El Ahmadi (51)
1-3 Saymak (52)
1-4 Vilhena (78)
2-4 Parzyszek (85)
3-4 Parzyszek (88)