nieuws

Programma: Topper tussen vrouwen Ajax en Twente en finale om titel Dalfsen

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Een drukke sportweek staat er voor de deur. Opnieuw kunnen er enkele belangrijke beslissingen vallen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en meest opvallende duels.

Betaald voetbal

Deze week is er een doordeweekse ronde in de eredivisie in verband met de bekerfinale van komende zondag. FC Twente moet vanavond winnen van PEC Zwolle om nog enigszins kans te maken op lijfsbehoud in de eredivisie. Heracles Almelo gaat morgen op bezoek bij Excelsior.
In de Jupiler League is Go Ahead Eagles uitgespeeld. Vrijdag gaat het in de voorlaatste ronde op bezoek bij RKC Waalwijk. In de 2e divisie is voor HHC ook niets meer te halen. Zaterdag komt VVSB naar Hardenberg.

Amateurvoetbal

De clubs in de 3e divisie zijn nog niet veilig. Jong FC Twente staat 13e in de zaterdagdivisie. Jong FC Groningen komt zaterdag naar Hengelo. Op zondag staat Quick'20 op een promotie-/degradatieplek en het moet nog flink aan de bak om daar weg te komen. Te beginnen met het duel van zondag bij Westlandia. HSC'21 is ook nog niet zeker van lijfsbehoud en speelt zondag tegen OJC Rosmalen.
In de hoofdklasse B lijkt Eemdijk op weg naar de titel. Berkum kan er zaterdag voor zorgen dat de spanning terugkeert als het op bezoek gaat bij de koploper. Genemuiden speelt in eigen huis tegen De Zuidvogels, Excelsior'31 ontvangt csv Apeldoorn en Staphorst gaat op bezoek bij Sparta Nijkerk.

Vrouwenvoetbal

In de kampioensgroep van de eredivisie staat vrijdag de topper op het programma tussen nummer twee Ajax en koploper FC Twente. Het verschil tussen de twee ploegen is een punt. PEC Zwolle neemt het in eigen huis op tegen PSV en verdedigt de derde plek.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt zaterdag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. New Heroes komt dan naar Zwolle. Landstede kan een plek bij de eerste twee vergeten en dus stroomt het in de eerste ronde van de play-offs in. De nummer een en twee mogen die overslaan.

Handbal

Dalfsen begint zondag in eigen huis aan de finale om de landstitel tegen VOC Amsterdam. Het is de eerste wedstrijd van een best-of-3. Een week later is de tweede wedstrijd in Amsterdam. Als er dan geen winnaar is, moet een derde duel de beslissing brengen.

Volleybal

Regio Zwolle is nog in de race voor de finale van de play-offs bij de vrouwen. De ploeg speelt zondag de Overijsselse derby tegen Eurosped. Het weet na woensdag of het nog kansrijk is voor een plek bij de eerste twee (en dus de finale) in de kampioensgroep. Concurrenten VC Sneek en Alterno staan dan tegenover elkaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.