nieuws

FC Twente pakt laatste strohalm met overtuigende zege op PEC Zwolle

FC Twente heeft vanavond de laatste strohalm gegrepen in de strijd tegen degradatie. In De Grolsch Veste won het overtuigend met 2-0 van PEC Zwolle, dat daarmee weer een klap kreeg in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal.
Het duurde een minuut of twintig voordat het duel op gang kwam, maar toen gebeurde er ook van alles. Het begon met een treffer voor de thuisploeg. Van der Lely scoorde nadat Van den Berg de bal niet goed wegwerkte. Een paar minuten later gingen Lam en Jensen alleen op Boer af. Lam legde echter niet goed af en Sandler kon weghalen. Ook Assaidi kon op Boer af na een foute terugspeelbal, maar scoorde niet.

Maria maakt 2-0

Holla was na een half uur dichtbij uit een vrije trap. Hij zag Boer de bal net op tijd wegtikken. Kort daarna was het wel raak. Maria combineerde fraai met Assaidi en tikte de 2-0 binnen. Zwolle zette er behalve een kansje voor Ehizibue en een afzwaaier van Saymak weinig tegenover en dus ging Twente met een 2-0 voorsprong de rust in.

Rommelig begin tweede helft

Van 't Schip bracht Menig voor Parzyszek bij het begin van de tweede helft en die kreeg direct een kansje. Hij schoot naast. Daarna bestond het duel vooral uit irritatie en overtredingen.

Lam dicht bij beslissing

Een kwartier voor het einde was het duel bijna beslist. Lam kopte hard op de lat uit een hoekschop. Zwolle wist doelman Drommel niet meer onder vuur te nemen. Het bleef bij 2-0 en daarmee boekte Twente de eerste zege van 2018 en de vijfde van het seizoen.

Stand

FC Twente blijft ondanks de zege nog wel hekkensluiter, maar het verschil met Sparta Rotterdam is teruggebracht tot een punt. PEC Zwolle blijft op 44 punten staan en moet in de laatste twee duels aan de bak om de play-offs nog te halen.

FC Twente - PEC Zwolle 2-0

1-0 Van der Lely (21)
2-0 Maria (35)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Van den Berg, Lam, Mokhtar, Van Polen, Thomas
FC Twente: Drommel; Van der Lely, Bijen, Thesker, Maria; Maher, Lam, F. Jensen (Slagveer/75), Holla; Tighadouini (Van der Heyden/85), Assaidi (El Hamdaoui/88).
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van den Berg (Marcellis/57), Sandler, Van Polen; Thomas, Saymak, Dekker; Namli, Parzyszek (Menig/46), Mokhtar (Ondaan/68).
Bekijk hier de statistieken van FC Twente en PEC Zwolle na het duel van vanavond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.