nieuws

Zege Van der Breggen ook voor na hartaanval wakker geworden mecanicien

Van der Breggen na haar zege
Van der Breggen na haar zege © ANP/Bas Czerwinski
Anna van der Breggen won woensdag voor maar liefst de vierde keer op rij de Waalse Pijl, maar de dag kon eigenlijk een paar uur eerder al niet meer stuk. Richard Steege, sinds jaren de vaste mecanicien van haar ploeg Boels-Dolmans, was net wakker geworden in het ziekenhuis waar hij maandag na een hartaanval was opgenomen.
"Richard is er altijd bij en doet alles voor je. Dat we hoorden dat hij wakker was, was het beste nieuws van de dag", vertelde Van der Breggen, die ook nog haar 28e verjaardag vierde.

"Zo blij!"

Het goede nieuws uit het hospitaal van Maastricht - Steege was maandag terwijl hij bij het teamhotel aan het werk was in elkaar gezakt - had Van der Breggen en haar ploeggenoten een boost gegeven. "We zijn zo blij", vertelde ze nadat ze op de Muur van Hoei weer eens haar klasse had getoond.

Guarnier

Ze had tot de laatste beklimming van de Muur in feite alleen maar hoeven volgen met haar sterke ploeggenote Megan Guarnier in een kopgroep. "Het was een ideale situatie. Eigenlijk hoopte ik dat dat groepje weg zou blijven en Megan zou winnen. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug maar is nu weer zo goed.''

Koningin van de Muur

Maar bij het binnenrijden van Hoei was de samensmelting toch een feit en was het aan Van der Breggen, inmiddels de koningin van de Muur. "Ik had bij de eerste doorkomst al wel gevoeld dat de benen goed waren. Maar neem van mij aan, het blijft een loodzware klus."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.